Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

66 ny rekordrutt för Kristianstad: ”Bara att tacka Axnér”

Kristianstad svängde in på route 66, en segerväg som är korrigerad efter felkörningen i Lund i veckan och ska leda till SM-finalerna i Göteborg. Okej via Lund igen på söndag.

Nytt publikrekord i Colosseum i Kristianstad, 5 221 åskådare. Och som de njöt, ja, förutom den lilla Lugiklacken förstås.
– Vilken stämning, handboll kan inte bli mycket bättre än det här, sa Leo Larsson, Kristianstads storspelande målvakt.
Det var tre personer fler än mot Ystad i slutspelet förra året.
– Jag lockade nog några extra från Ystad kanske, sa Leo Larsson och skrattade hjärtligt.
Matchens lirare.
HANDBOLL
SM-semifinal 3:5
Kristianstad 31 (22)
Lugi 23 (12)
Kristianstad leder 2-1 i matcher.
Lugis Karl Wallinius och Hampus Henningsson deppar efter handbollsmatchen i semifinal 3 i Handbollsligan mellan Kristianstad och Lugi.Bild: PETTER ARVIDSON
Leo Larsson tände igen och det kändes som om Lugitränaren Tomas Axnérs timoutsnack från Lund tidigare i veckan fungerade som tändmedel för inte bara Leo Larsson, utan hela Kristianstadlaget.
– Verkligen en skön seger och skönt att kunna visa att Leo Larsson duger också, sa målvaktsprofilen själv.
Ett fullsatt Kristianstad arena exploderade när han kastade 7-3 till Kristianstad i den elfte matchminuten. Leo Larsson från Ystad var fullkomligt fantastisk inledningsvis, rent av världsklass, som Arpad Sterbik.
– Det är bara att tacka Axnér. Det var nog många som tittat på klippet på nätet, sa Leo Larsson.
Lugitränaren Tomas Axnér inledde med Josip Cavar i målet men halvvägs in i första halvlek klev han av vid ställningen 11-5 efter att bara ha tagit en boll.
Oscar Jensen fick tag på fler skott men kunde inte hindra att Kristianstad gick till halvtidsvila med tiomålsledning och ett guldspel.
– Oscar var väl så bra som Leo. Visst, det är en bra målvakt. Men kan man stå och klistra bollarna och sedan kontra så är det inte så lätt, sa Tomas Axnér.
– Visst Leo gör en jättebra match och jag vill inte på något vis dissa honom.
Det var kross i första halvlek.
– För oss var matchen slut efter 18 minuter. Då började jag redan blicka mot match fyra i Lund på söndag.
Richard Kappelin inledde andra halvlek med att ta en straff och fick upp stämningen ytterligare.
Skärpan var kanske inte den bästa hos hemmalaget efter pausen men marginalen hölls trots inspirerat målvaktsspel av Oscar Jensen och dåliga av slut från Kristianstad som kunde ökat ledningen betydligt mer.
Axnér provade med Cavar i mål igen halvvägs in i andra halvlek men det förändrade inte matchbilden märkbart. Segermarginalen blev åtta mål.
– Vi sparade många spelare med tanke på nästa match. Det är ju inte så att man plockar upp tio bollar på Kristianstad i deras hemmaarena. Det är utopiskt. Men det är en ny match på söndag. Vi tänker inte ge oss, tyckte Axnér.
Gå till toppen