Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Marit Bergman och Jan Lundgren hyllar Werup i Malmö i höst

Jan Lundgren och hans trio kommer till Malmö i höst för konserten ”Meeting of mind”. Med sig har de bland andra Marit Bergman som kommer att tolka Jaques Werups sånger.

Jaques Werup ska hyllas av Marit Bergman och Jan Lundgren.Bild: Moa Dahlin Fredrik Skogkvist Thomas Schloemann
– Jacques var en väldigt god vän, så det är sannerligen en speciell känsla att framföra de här låtarna, säger Jan Lundgren i ett pressmeddelande.
Den Malmöbaserade jazzmusikern, poeten och författaren Jaques Werup avled 2016. Den 24 november hyllas han av Jan Lundgren och Marit Bergman på Malmö live.
Spelningen ”Meeting of minds” är höstens enda spelning i södra Sverige för Jan Lundgren – och Marit Bergman är långt ifrån den enda som gästar konserten.
Konserten inleds med en hyllning till den svenske jazzmusikern Jan Johansson som omkom i en bilolycka för 50 år sedan, endast 37 år gammal. Jan Lundgren har tidigare släppt skivan ”Tribute to Jan Johansson”. Och precis som på det hyllade albumet från 2016 kommer han att ackompanjeras av Bonfiglioli Weber String Quartet under konserten i november.
När det sedan är dags för Jan Lundgren att spela musik från sin senaste platta ”Potzdamer Platz” gästas han av saxofonisten Jukka Perko, den prisbelönte basisten Dan Berglund och slagverkaren Morten Lund.
— Det är en konsert med bred palett, publiken får verkligen se många sidor av Jan Lundgren, säger Jan Lundgren själv i ett pressmeddelande.
Biljetterna till konserten släpps den 8 maj.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen