Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Nya toppchefer på Wihlborgs och Ideon Open

Ulrika Hallengren ersätter Anders Jarl som vd för Wihlborgs fastigheter när Jarl tar steget upp som styrelseordförande. Arne Hansson blir ny vd för Ideon Open.

Ulrika Hallengren och Arne Hansson.
Ulrika Hallengren har varit projekt- och utvecklingschef och medlem i Wihlborgs koncernledningen sedan 2015. Hon är också sedan 2010 vd för fastighetsbolaget ML 4 som har byggt och äger forskningsfastigheten Max IV utanför Lund.
Grattis, nu blir du vd för hela bolaget.
– Tack, jag ser verkligen fram emot detta. Vi har planerat för denna lösning en tid för att få en bra övergång utan hack i skarven.
När du föreslogs skrev styrelsen att du var rätt person att ”driva arbetet med att säkra fortsätt tillväxt och modernisering av bolaget”. Hur vill du modernisera?
– Vi har en väl utarbetad strategi, den ska vi inte ändra på. Jag vill vara både snabb och långsiktig. Det är fortsatt viktigt att vi är lyhörda för det som sker på Öresundsmarknaden. Regionen växer, nya företag flyttar hit och de kunder vi har förändras. Lokalerna behöver kunna anpassas efter olika behov. Inom en inte så lång framtid kommer man exempelvis kunna abonnera på kontorsarbetsplatser som finns på olika ställen, säger Ulrika Hallengren.
Förändringarna inom Wihlborgs sker mot bakgrund av att bolagets tidigare styrelseordförande Erik Paulsson lämnar sitt uppdrag.
Även Arne Hansson tar steget upp och blir vd, för hans del på Ideon Open. Arne Hansson har arbetat som innovationskonsult på Ideon Open sedan 2015 och tidigare på bolag som Trelleborg AB, Mars Inc., Ericsson och Sony Ericsson.
– Den kombinerade erfarenheten från både storbolag och startups är ett viktigt fundament i vår verksamhet och en förutsättning för att kunna arbeta effektivt med öppen innovation och entreprenöriella metoder i mogna organisationer, kommenterar Arne Hansson.
Fakta

Om Wihlborgs och Ideon Open

• I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsföretaget. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 39,4 miljarder kronor med ett årligt hyresvärde om 2,9 miljarder.

• Ideon Open AB är en del av Ideon Science Park och stödjer industrin med tjänster och arbetsmetoder baserade på öppen innovation och entreprenöriella metoder. Bolaget ägs av Lunds universitet, Lunds kommun och Wihlborgs fastigheter.

Gå till toppen