Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Polisen begränsar ståplats ytterligare - bara 300 biljetter att sälja

Polisen gör den kraftigaste - så vitt jag vet - ståplatsreduceringen någonsin på stadion till matchen mellan MFF och Djurgården.
Mot AIK tillät polisen endast 4 000 på norra läktaren (numera kan man maximalt ta in 5 000 med vanliga regler där). Nu går polisen ett steg till och ger bara tillstånd till 3800 åskådare där.
MFF skriver på sin hemsida:
"Enligt information från Polisen är den minskade kapaciteten en konsekvens av otillåtet användande av pyroteknik på de berörda läktarna."
Beslutet innefattar nämligen också en motsvarande procentuell minskning på bortasektionen som Djurgården tilldelats. Djurgården får nu 1350 biljetter.
Malmö FF har tidigare kritiserat ståplatsreducering som ett vapen mot den illegala pyrotekniken. Polisen hänvisar till att det är en del av den så kallade "tillståndstrappan" som man jobbar efter. Mot AIK brändes det mycket bengaler i halvtid.
Polisens begränsning - nytt beslut tas inför varje match när tillstånd utfärdas - närmar sig nu en kritisk gräns. Malmö FF har sålt 3500 årskort på norra läktarens ståplats i ett par olika former. Det innebär att det till matchen mot Djurgården alltså bara finns 300 biljetter till försäljning.
Man kan ju fundera kring vad det skulle innebära om polisen gav ett tillstånd som var mindre än antalet sålda årskort.
Stämningen mellan MFF:s supporterled och polisen fick sig en allvarlig knäck när ett mindre bråk på ståplatstorget blev upprinnelsen till en stor polisinsats av både civilklädd och uniformerad polis i samband med matchen mot AIK.
Ståplatsreduceringen kan spä på de känslorna. Det har förekommit banderoller mot båda sakerna vid de senaste matcherna.
Gå till toppen