Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rasmus Bengtsson om MFF:s svaga start: ”Tillfälligheter”

Malmö FF har endast fått ihop åtta poäng på fem omgångar. Men starten oroar inte Rasmus Bengtsson.
– Det har inte varit tillräckligt bra, men heller ingen katastrof, säger mittbacken i det nya avsnittet av MFF-podden.

Rasmus Bengtsson gästade MFF-podden på torsdagen.Bild: Ulf Jarevik
Att lagets prestationer inte hållit tillräckligt hög nivå under serieinledningen är inget att gräva ner sig för, tycker Rasmus Bengtsson.
– Det är en tillfällighet, alla låg gör dåliga matcher under en säsong. Jag tyckte hemmamatchen mot AIK var krampaktig, men sådant kan hända i en hemmapremiär. Sundsvall borta var inget bra, men vi hade ändå 2-1 med fem minuter kvar. Sen får vi en kollaps mot Dif, det ska inte hända - men det kan hända. De står lika i halvtid och de får ett tidigt mål i andra, det avgör. Sen vinner vi mot BP. Jag hoppas den matchen var ett avstamp.
Kritiken mot laget är inget som stör Rasmus Bengtsson.
- Presterar man inte, förtjänar man kritik. jag har spelat i klubbar där de inte spelar någon roll om du vinner eller förlorar. Så jag har inga problem med att många bryr sig och engagerar sig, det är bara bra.
Men ni har inte spelat med samma självklarhet som förra säsongen, hur kommer det sig?
– Jag vet inte. Men för bara några veckor sedan vann vi mot Göteborg och Östersund i cupen och då hette det att vi var ännu längre fram än förra året. Och nu har vi varit svaga i en tvåveckorsperiod och då säger man att vi är längre bak. Det vänder fort.
Har ni för tunn trupp?
- Det tycker jag inte. Men alla trupper bli tunna när man saknar sex spelare.
Du hör intervjun med Rasmus Bengtsson i sin helhet i MFF-podden i spelaren här nedan.
Gå till toppen