Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Uppgiven Lugistjärna: ”Ett sådant flow kan vi inte stoppa”

Det fanns många ord att beskriva Kristianstads utklassningsseger mot Lugi. Veteranen Anders Hallberg kallade första halvleken pinsam. – Dom kör över oss, erkände Alfred Jönsson, Lugis tongivande spelare.

Efter en kvart hade Lugitränaren Tomas Axnér gett upp på bänken. Kristianstad visade ingen feghet som i de två första mötena i semifinalserien.
Det var ett lag med Champions League-erfarenhet som bubblade av energi.
– Ett sådant flow kan vi inte stoppa, så är det bara, sa Alfred Jönsson.
Han försökte att se lugnt och sansat på förlusten i Colosseum. Mindre än 48 timmar efter det att arenan i Kristianstad började släckas ner ska Arenan i Lund sjuda av förväntningar och absolut inte vara ett Bibliotek.
– Det kommer säkert mer än fem hundra från Kristianstad. Tänk om vi kunde få stöd från en fullsatt arena, 3 500 handbollsentusiaster. Det skulle vara något.
Lördagen blir mest vila för sargade och trötta kroppar. Tränare Axnér ska klippa ihop en video att visa spelarna vid samlingen för att få upp tändningen igen.
– Det kommer att ta tid att hitta det som var bra. Kristianstad kom med en jäkla tyngd den här gången och vi sköt bort oss för mycket, sa Axnér.
– Jag är mest nöjd att det inte blev ett totalhaveri. Det var många unga killar som fick spela i andra halvlek och säkert lärde sig en hel del av det här. Nu ska vi bara hitta tillbaka till det vi kan göra, sa Tomas Axnér.
Gå till toppen