Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

H65 Höörs pådrivare: ”Allt ska bara ut”

Mittsexan Sofia Hvenfelt symboliserade H65 Höörs anda på ett perfekt sätt. En viljesprutande pådrivare på plan och från bänken.

H65:s Sofia Hvenfelt jublar högt över finalbiljetten.Bild: AVDO BILKANOVIC
– Jag spelar med otroligt mycket adrenalin och i sån här match fanns en SM-finalbiljett i potten, sa Sofia Hvenfelt, 22 år.
H65 satte tonen direkt och visade att onsdagens Lugivinst i Höör mer var ett olycksfall i arbetet.
– Det var otroligt skönt, vi kände att vi behövde höja oss och hade revansch att utkräva, sa Sofia Hvenfelt.
Nu vann H65 glasklart med 24–19 och 3-1 i matcher betyder att finalplatsen i Göteborg är säkrad för de regerande mästarna.
Sofia Hvenfelt tog två utvisningar innan matchuret hade passerat 20 minuter.
Under viloperioderna på bänken var hon väldigt aktiv. Firade varje skottblockering som om det var ett avgörande mål. Och på planen var hon en ledare, vars engagemang smittade av sig.
– Allt ska bara ut, sa Sofia Hvenfelt.
Hon tog dock inte ut segern i förskott.
– Det kändes osäkert även när vi ledde med ett par bollar, men jag tycker att vi hade mer moral att falla tillbaka på. Lugi hade vacklat mer. Rent handbollsmässigt är nog Lugi lika bra som vi, sa Sofia Hvenfelt.
Ni ville verkligen till Göteborg?
– Ja, för fasen. Vi har haft en jätterolig säsong med Europaspel och det hoppas jag att vi kan göra ännu bättre nästa säsong.
Är det en morot när man spelar i H65?
– Att få komma ut och möta topplag i Europa är fantastiskt. Och en SM-final blir skithäftigt, sa Sofia Hvenfelt.
Vad behöver Lugi göra för att ta nästa steg?
– Jättesvårt att säga, men som sagt: handbollsmässigt är vi jämna. Vad som saknas är tyngd i gymmet, lite fler kilo och lite mer krigande, sa Sofia Hvenfelt.
Gå till toppen