Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

M säger nej till förslag om träffpunkt i Bjärred

Förra året lämnade socialdemokraten Lars Carlén in en motion om att kommunen borde stärka sin närvaro i Bjärreds centrum. Men den styrande majoriteten säger nej till förslaget.

För några månader sedan revs huset som stod på Vikingavägen 2. Nu ser tomten ut att bli byggarbetsplats under de år det tar att bygga om Bjärreds centrum.Bild: Astrid Adelgren
Lars Carléns förslag gäller tomten på Vikingavägen 2, och han tycker att kommunfullmäktige ska ge kommunstyrelsen i uppdrag att arbeta fram en handlingsplan för att få en balans i kommunens utbud av service och aktiviteter mellan kommundelarna.
– Det är viktigt att man har kvar tomten så att man kan ha en närvaro i den norra kommundelen också, säger Lars Carlén.
Han har länge lobbat för ett seniorcenter i Bjärred, och ett sådant skulle passa fint på tomten menar han.
– Det är en ganska stor tomt, så man skulle kunna bygga bibliotek och äldreboende där också. Det finns ju möjlighet att bygga i flera våningar.
Men när frågan gick till omröstning i kommunstyrelsen vann den borgerliga majoriteten.
– Vi valde att avslå motionen. När man bygger om Bjärreds centrum så kommer man att behöva den här tomten som exploateringsplats. Man kommer ju att bygga under så länge som fyra år, säger Anders Berngarn (M), kommunstyrelsens ordförande.
Vad vill ni göra med tomten när bygget är klart?
– Det får vi bestämma då. Det är inte bra att låsa sig i ett så här tidigt läge, säger Anders Berngarn.
Gå till toppen