Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Pressat Lugi: "Har visat att det går"

Lugi är pressat att vinna den fjärde semifinalen mot H65 för att hålla liv i finaldrömmen.
– Det finns många som visat att det går att vända ett läge som detta, säger Lugis storskytt Melissa Petrén.

Lugi lyckades vinna den tredje semifinalen i ett utsatt och pressat läge. Genom att vinna bortamötet i onsdags, 24-20, sköt Lundalaget liv i semifinalen. Känslan av att ha allt att vinna är bränsle för en vänding mot mästarna.
– Förra året vände de och vann tre raka. Nu hoppas vi göra samma sak, säger Melissa Petrén.
Lugi reducerade inte bara matchserien till 1–2 utan bröt även en lång negativ svit av förluster mot konkurrenten H65.
– Jag kände inte till att det var sju raka torsk innan matchen och det var så klart inget vi valde att ta upp inför semifinalen, säger Melissa Petrén som faktiskt varit med i samtliga matcher.
Med segern i onsdags kom också en scenförändring i spelet på flera sätt. Med ett disciplinerat anfallsspel bjöd Lugi H65 på färre kontringsmål och när H65 fick stå i mycket uppställt spel lyckades laget bara komma upp i 20 mål.
Melissa Petrén, med sex mål senast, lär bli en lagets nyckelspelare både framåt och bakåt även i eftermiddag och hon vet vad som förväntas av henne.
– Att jag ska fortsätta skjuta och ta mina lägen och tro på det. Sedan är det också med vårt kroppsspråk som vi visar att vi är där till 100 procent. Det tyckte jag att vi visade senast och det blir även viktigt att vi gör i nästa match.
Självförtroendet har höjts hos hemmalaget och man har hittat ett sätt att besegra de regerande mästarna. På nytt är det ett "allt eller inget"-läge och det handlar om att våga.
– Vi hade pratat om att kunna agera desperat och med mycket attityd eftersom det är så Höör kommer att agera.

16.00

Lugi–Höör H65
Arenan i Lund
Lugis Hannah Flodman var sjuk senast och är fortfarande ett osäkert kort för hemmalaget.
Gå till toppen