Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Redo för comeback – men mittfältsstjärnan får vänta

MFF-mittfältaren Fouad Bachirou får vänta ett tag till på sin comeback och Isak Ssewankambo är sjuk. Däremot är mittbacken Rasmus Bengtsson redo för spel borta mot Kalmar FF på söndagen.

Fouad Bachirou får vänta på comeback medan Rasmus Bengtsson är redo för spel.Bild: Bildbyrån
Det står klart efter lördagens träning inne på Swedbank stadion.
Isak Ssewankambo tvingas stå över på grund av magsjuka och lämnar plats för Rasmus Bengtsson i truppen – det är den enda förändringen jämfört med segermatchen mot Brommapojkarna senast.
På MFF-tränaren Magnus Pehrsson lät lite som att han är redo att starta med Rasmus Bengtsson, som drabbades av lungkollaps kort efter den allsvenska premiären mot Elfsborg och bara hunnit med ett par träningspass.
– Han har tränat kvalitetsmässigt bra och funkat bra i de påfrestningar vi har gett honom fysiskt. Det viktiga är att få igång honom nu. Vi vet inte om han kan spela nittio minuter, men det är mer att testa det, det är inget farligt i att han blir sliten eller trött och inte orkar, säger Magnus Pehrsson.
Rasmus Bengtsson är glad att vara tillbaka, men hade gärna haft en full veckas träning i kroppen.
– Men det är så tätt med matcher nu, så det får vänta till sommaruppehållet, säger han.
– Det hade ju varit ett drömscenario att komma in sista kvarten när vi leder med 4–0, å andra sidan startade jag direkt mot Sirius efter min knäskada och klarade 65-70 minuter.
Bachirou skadade ena handen i mitten av mars när MFF slog ut hans förra klubb Östersund och tog sig till final i svenska cupen. Väl tillbaka åkte han på en lårskada i den allsvenska bortamatchen mot GIF Sundsvall för två veckor sedan.
MFF:s medicinska team skyndar långsamt med den centrala mittfältaren eftersom det rör sig om en muskelskada.
– Vi tog beslutet för någon dag sedan att han inte är aktuell för den här truppen. Det finns ett antal fysiska parametrar som han ska igenom innan han ska in i full fotbollsträning och de har han inte gått igenom än, men det finns förhoppningar om att han ska finnas med i nästa matchtrupp [Djurgården hemma den 3 maj], säger Magnus Pehrsson.
MFF spelade 0–0 senast i Kalmar och har inte vunnit där uppe på flera år.
– Det är en extra sporre att bryta den trenden, säger Magnus Pehrsson.
Gå till toppen