Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Regnigt valborgsväder – sedan kommer värmen

Kvällssol i norr och regn i söder. Valborgsvädret bjuder på det mesta – utom höga temperaturer.

Regn, sol och snö – så blir vädret under valborgsmässoafton. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Valborgsmässoafton inleder med snöbyar i norra Norrland under morgonen, men i övrigt ser det ut att bli uppehåll under dagen i hela landet med en temperatur mellan 10 och 15 grader.
Därefter drar ett regnområde in över de södra delarna av landet.
– Under eftermiddagen och kvällen kommer i alla fall hela Götaland att beröras av det här regnområdet. Det är möjligt att det når upp till Svealand senare under kvällen, berättar Jon Jörpeland på SMHI.
De som befinner sig i norra Sverige kommer däremot att kunna fira in våren till kvällssol, enligt SMHI:s prognos. Däremot gäller det att klä sig ordentligt då temperaturen kan gå ner till mellan noll och fem grader, medan det i Götaland och Svealand beräknas vara runt tio grader.
Regnområdet som kommer in från Götaland kan komma att övergå i snö och blötsnö i Svealand och södra Norrland under natten.
Under 1 maj är det fortsatt lågtrycksbetonat, med ytterligare ett regnområde som rör sig in över Götaland. Nästa helg blir det däremot lite varmare, berättar Jon Jörpeland.
– Vi går in i ett högtrycksläge och då kan vi vänta oss temperaturer upp mot 20 grader. I södra Götaland kan man komma upp i 18–19 grader, sedan kan det gå upp till 10–15 grader upp mot Norrlandskusten. Då får vi generellt lite varmare luft över oss, säger han.
Gå till toppen