Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lagkaptenen frågetecken i ödesmatchen: ”Smäll på handleden”

Lugitränaren Tomas Axnér manar till tuffare tag i semifinal fyra mot IFK Kristianstad. Samtidigt kan han få undvara en av sina viktigaste attitydspelare.

Anders Hallberg stoppas hårt av IFK Kristianstads Albin Lagergren och Tim Sørensen i semifinal 3.
Lagkaptenen Anders Hallberg gör stor skillnad i såväl försvar som anfall med sin uppoffrande spelstil, men det är också en handboll som känns.
– Han har fått en smäll på handleden, men vi tror och hoppas att det ska gå att spela, säger Tomas Axnér.
Efter holmgången – och förlusten – senast i Kristianstad körde Lugi ett kortare träningspass hemma i Lund på lördagen. På mötet efter det fanns inte så mycket att säga.
Nu handlar det mest om inställning för att säsongen inte ska vara över. IFK Kristianstad har 2–1 i matcher, men Lugi tänker sälja sig dyrt hemma i Arenan, precis som man gjorde senast när det blev seger.
Förlusten i fredags är lagd till handlingarna.
– Vi var inte tillräckligt syniska i vårt anfallsspel och tar för många avslut i fel lägen långt från mål som [IFK-målvakten] Leo Larsson enkelt får rädda, sedan är han extremt bra på att sätta igång spel. Sedan tycker jag att vi kanske tappar tio procent i aggressivitet, där måste vi vara på gränsen till smutsiga, säger Tomas Axnér.
Rutinerade högersexan Hampus Jildenbäck, 30, kan i kväll göra sin sista hemmamatch som Lugispelare. Proffsspel utomlands lockar nästa säsong.
Men just nu handlar allt om att förlänga den här säsongen så långt det går med sikte på en SM-final i Göteborg den 10 maj.
– Det är inte så mycket taktiskt egentligen, utan mer inställningsmässigt, att förbereda sig mentalt. Vi måste ta det där extra steget och ta den där extra smällen, så att vi ger våra målvakter chansen att rädda. Det var lite för mjäkigt senast och då rann det ju på lite för enkelt, säger Jildenbäck.
17.30
Arenan, Lund
Lugi–Kristianstad
SM-semifinal 4:5
Gå till toppen