Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lugi herr

Lugi föll efter drama: ”Imponerad över att vi är så nära”

Lugi såg ut att vara på väg mot en femte och avgörande SM-semifinal mot Kristianstad med fyra måls ledning i andra halvlek, men tappade initiativet och matchen, 23–27. – Kristianstad är sjukt tunga att möta när det får lite flyt, sa lagkaptenen Anders Hallberg.

Lugis Anders Hallberg och Jakob Wickman Modigh försöker stoppa Kristianstads Stig Tore Moen Nilsen.Bild: AVDO BILKANOVIC
Den 32-årige niometersspelaren kom till spel trots ett uttänjt ledband i skottarmens handled från semifinal tre uppe i Kristianstad i fredags kväll.
– På ett genombrott skulle jag ta för mig när jag landade och så kom [Mario] Lipovac och landade på armen. Jag har tejpat upp och knaprat piller, det skulle väldigt mycket till för att missa den här matchen, sa Hallberg.
Kristianstad inledde stabilt med ett gäng mål från distans och tände sin stora del av publiken – vägen till ännu en SM-final såg ut att vara spikrak från Lund efter utskåpningen senast på hemmaplan.
Men den här kvällen tänkte inte de vinröda vika ner sig. Mål efter mål hämtades in och när Niclas Paradis skickade in 7–6 lät som om taket skulle lyfta i Arenan.
Lugi hade initiativet och ledde som mest med fyra bollar en bit in i andra halvlek.
I samma veva fick hemmalagets enda vänsterhänta niometersman Hampus Henningsson matchstraff efter att ha stoppat ett snabbt anfall med en höfttackling som fällde Viktor Hallén.
– Vi har sådant momentum i matchen när vi åker på det röda kortet, som såklart förändrar matchbilden för oss. Det tar tid att ställa om och när vi fåt rätt på det står det arton lika, sa Lugitränaren Tomas Axnér.
Som hade svårt att bedöma domarnas beslut.
– Men det känns som att det är hårt dömt i en semifinal, de kunde ha räckt med två minuter.
Plötsligt fick Kristianstad momentum och Lugi kunde inte svara. Tre hemmamål på de sista tio minuterna var ett tecken på soppatorsk i både kropp och knopp.
1–3 i matcher till slut och Lugi hotade Kristianstad mer än något annat lag orkat göra.
– Vi har haft ett väldigt ungt lag som fick starta om utan vår stora spelare Simon Jeppsson och som har tagit stora kliv framåt fort. Jag är väldigt imponerad över att vi är så nära att ta det här till fem matcher, sa Tomas Axnér.
Anders Hallberg:
– När man får lite distans så kommer man att se att detta har varit en jäkla fin säsong, där vi spelat väldigt bra och allting har i stort sett gått enligt plan. Sedan hade man såklart helst velat spela vidare nu.
Gå till toppen