Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Löfven-löfte till äldre på första maj

Statsminister Stefan Löfven första majtalar under parollen "Tillsammans för trygghet". Han väntas också utfärda ett vallöfte till de äldre.

Förra året började statsminister Stefan Löfven (S) första maj med att tala i Slottsparken i Landskrona. Arkivbild.Bild: Emil Langvad/TT
Som brukligt ett valår håller Socialdemokraternas partiordförande sitt förstamajtal på Norra Bantorget i Stockholm. Däremot bryter Löfven traditionen att inleda dagen med att först tala i Sundbyberg på morgonen.
I stället besöker S-ledaren och statsministern äldreboendet Heikensköldska Gården i Södertälje. Där ska han hålla ett kort tal till de äldre, kombinerat med en pressträff och presentera ett vallöfte.
Vallöftet ingår i det "trygghetsprogram" som Löfven aviserade i vintras och som ska presenteras steg för steg fram till valet.
Själv har han kallat det för det "mest omfattande trygghetsprogrammet i modern tid" för Sverige. Socialdemokraterna lägger dock in mycket i begreppet. Allt från trygghet från brott till en trygg vård och välfärd i stort.
Löfven har redan lovat 14 000 fler anställda i vården till 2022, utöver de tiotusentals som går i pension och måste ersättas. Ett annat löfte inom trygghetsprogrammet är ett mobiltelefonförbud i klassrummen.
Även i förra årets första majtal i Malmö och Landskrona fick trygghet stort utrymme. Då lovade Löfven hårda tag mot brottsligheten.
Fakta

Några första majtalare

Statsminister Stefan Löfven (S): Stockholm.

Utrikesminister Margot Wallström (S): Karlstad och Sunne.

Justitieminister Morgan Johansson (S): Halmstad och Lund.

Finansminister Magdalena Andersson (S): Malmö och Landskrona.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S): Falun och Ludvika.

Socialminister Annika Strandhäll (S):: Linköping och Norrköping.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S): Östersund.

LO:s ordförande Karl Petter Thorwaldsson: Göteborg och Ale.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt: Stockholm.

Gå till toppen