Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kaosvarning när HK krockar med Vårruset: ”Var ute i god tid”

Onsdagskvällen innebär en stor krock på Stadionområdet. Vårrusets målgång och HK Malmös stormatch avgörs samtidigt.

Vårruset och slutspelsdramatik på Stadionområdet.
Samtidigt som HK Malmö strävar efter att nå publikrekord i Baltiska hallen kommer Vårruset arrangeras i Pildammsparken och kring Stadionområdet.
– Rekommendation till vår publik är att vara ute i god tid och att försöka åka kollektivt eller cykla. Det kommer definitivt att vara enorma parkeringsproblem i området, säger HK Malmös marknads och kommunikationsansvarige Ulf Mohlin Fagerström.
Vårruset brukar locka mellan 5000-7000 löpare samt ett par tusen anhöriga som kommer för att lyfta fram de tävlande. Starten går klockan 18.30.
Inne i Baltiskan inleder HK Malmö kl 19 på onsdagen den avgörande femte semifinalen mot Alingsås som avgör vilket lag som tar sig till SM-finalen i Göteborg den 10 maj.
Senaste lockades 2352 till Baltiska hallen för HK Malmös möte med Alingsås. På söndagen gav man nytt liv i semifinalserien genom bortasegern i Alingsås.
– Det har märkts ett stort växande intresse för matchen på sociala medier. Våra VIP-biljetter sålde slut redan på söndagskvällen. Publikrekordet är på 2512 och det vill vi väldigt gärna slå, säger Ulf Mohlin Fagerström.
John Ericssons väg, Carl Gustafs väg, Baltiska vägen och Margaretavägen stängs vanligtvis av från sen eftermiddagen fram till en timme efter förväntad målgång. Baltiska hallen nås därför främst via Stadiongatan.
Gå till toppen