Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Bachirou bara ett litet steg från full träning

Fouad Bachirou klev av först när några få minuter återstod av MFF-träningen den första maj. Vilket var planerat.
Bachirou, som varit borta med en lårskada som han fick mot Sundsvall, var med i alla övningar inklusive spel med full kontakt.
Läs mer: Inte sedan 1962 har Malmö FF släppt in så många mål
– Det är inte mycket kvar nu i rehabstegen. Det var planerat att han skulle gå av innan sista övningen. Vi får se efter träningen i morgon om han är uttagningsbar redan mot Djurgården, sa fysioterapeuten Jesper Robertsson.
Ni kan spana in en video med lite spel här, där Bachirou är med.
Endast de spelare som inte spelade 90 minuter mot Kalmar (plus Johan Dahlin) var ute och körde hela eller delar av passet. En spelare saknades dock - Bonke Innocent.
– Han är näste man att åka på magsjuka. Vi har haft en hel del av det, konstaterade Jesper Robertsson.
I stadions inre gjorde för övrigt Andreas Vindheim sitt tuffaste pass efter korsbandsskadan. Innebar inte bara löpning utan vändningar och hopp också. Men planen är försiktig, han ska vara tillbaka efter semestern under VM-uppehållet.
I övrigt ska det inte finnas mer än mentala sår att läka efter den bedrövliga MFF-matchen i Kalmar.
Håkan Malmström, mångårig Sydsvenskanmedarbetare på sporten och MFF-skribent, på plats på dagens träning.Bild: Max Wiman
Det snackades en hel del bland staketrävarna förstås och jag förstod allvaret när min käre gamle kollega Håkan Malmström dök upp på träningen för första gången på länge. Håkan har sett fler MFF-matcher än de flesta av oss och är numera pensionär, men följer MFF lika intensivt som när han jobbade.
Gå till toppen