Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efter Valborg: Stadsparken mår bra

Stadsparken i Lund klarade den stora anstormningen av Valborgsfirare. ”Parken är välmående”, meddelar parkintendent Lars Brobeck dagen efter festen.

Drygt 30 000 personer klampade omkring och festade för fullt i stadens park under den stora spontanfesten.
– Det var mycket skräp men ingen större skada har skett. Några bajamajor vältes omkull och skräp flög ner mot Ringvägen i blåsten. Men inget annat direkt har hänt. Besökarna har respekterat reglerna. Så det är vi nöjda med, konstaterar Lars Brobeck.
Känsliga områden med höga naturvärden stängslades in. Enligt Lars Brobeck har ingen tagit sig in i dessa delar av parken eller i dammområdet.
- Fåglarna såg lugna ut, vi kollar dem regelbundet. En och annan and sprang ut i folkhavet, de var ute efter mat. Herr och fru svan har också klarat sig bra på sin ö. Det känns bra.
Har parken klarat sig bättre i år jämfört med tidigare Valborgsfester?
- Vädret var perfekt, det var inte för blött i marken. Om det regnar mycket tar det gröna längre tid på sig att läka. Denna gång var det hyfsat torrt och då återhämtar det sig fortare.
Gå till toppen