Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flera demonstranter frihetsberövade – klättrade upp på tak och tände bengaler

Åtta demonstranter kontrollerades av polisen efter att det började brinna i en byggnadsställning. Branden skedde efter att en eller flera av demonstranterna använt pyroteknik.

Flera personer blev frihetsberövade på 1 maj efter att det hade börjat brinna i en byggnadsställning.Bild: Patrick Persson
Vid 16-tiden blev åtta personer ur ett av demonstrationstågen på första maj kontrollerade av polisen.
Det visade sig att de åtta personerna hade klättrat upp på ett tak vid Spångatan där de hade eldat med pyroteknik och en mindre brand uppstod i några byggnadsställningar. Samtliga åtta personer blev omhändertagna.
Polisen utreder händelsen som brott mot ordningslagen.
Demonstrationerna i Lund och Malmö gick för övrigt relativt lugnt till. I samband med Vänsterpartiets demonstrationståg i Malmö greps en 62-årig man misstänkt för misshandel. Offret blev inte allvarligt skadad. I Lund
I samband med demonstrationståg i både Malmö och Lund eldades det med bengaler. Polisen tog bilder och arbetade med att identifiera gärningspersonerna. Händelserna utreds som brott mot ordningslagen.
Runt Folkets park i Malmö skedde också flera fall av klotter med politiska budskap.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen