Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anhållen för våldtäkt på uteställe – sedan tidigare misstänkt för annan nattklubbsvåldtäkt

Den 23-årige mannen sitter anhållen misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på ett uteställe i Malmö natten mot tisdagen. Samme person är sedan tidigare anklagad för en annan nattklubbsvåldtäkt, men försattes på fri fot.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett vid 02-tiden under valborgsnatten. Polis larmades till den aktuella nattklubben i centrala Malmö och kunde gripa den misstänkte 23-åringen. Åklagare beslutade sedan att anhålla honom.
Det är inte första gången detta scenario utspelats.
Natten mot den 22 juli ifjol larmades en patrull till Kulturbolaget om att en kvinna i 20-årsåldern utsatts för sexbrott i lokalen på Bergsgatan. Kvinnan och ordningsvakter mötte upp och kunde peka ut den misstänkte för patrullen – samme 23-årige man.
23-åringen satt anhållen i ett dygn anklagad för våldtäkt, men släpptes sedan trots att han fortfarande är misstänkt. I snart tio månader har förundersökningen mot honom pågått, och mannen har även blivit misstänkt för barnpornografibrott.
– Det stämmer, vi har två pågående förundersökningar om våldtäkt på olika nattklubbar mot olika kvinnor, bekräftar åklagare Linda Hansson.
Hon var inte förundersökningsledare vid den första misstänkta våldtäkten den 22 juli, och kan därför inte kommentera varför 23-åringen släpptes.
Linda Hansson måste senast på fredag begära 23-åringen häktad om hon vill ha honom fortsatt inlåst under utredningen.
Gå till toppen