Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Nu fyller Helsingborgs kändaste gympaledare 60

Lennart Jensen var med när Friskis och Svettis i Helsingborg byggdes upp och när han sedan lämnade föreningen efter 25 år hade medlemsantalet mångdubblats. Nu fyller han 60 år och nöjer sig med att stå framför publiken i Helsingborgsrevyn.

En revykung fyller 60. Lennart Jensen spexar framför kameran när det inte finns någon scen i närheten.Bild: Britt-Mari Olsson
Vi möts på Väla centrum, en plats han valt med tanke på sitt nuvarande jobb på NSR i Helsingborg.
– Jag jobbar med avfallstaxor och tycker det är trevligt. Jag har för övrigt alltid trivts på alla mina jobb. Det är upp till en själv att bjuda upp och det har jag alltid gjort.
Lennart är född och uppvuxen på norr i Helsingborg, vid de fina kvarteren.
– Fast vi tillhörde aldrig det fina folket. Men far var rörmokare och min mor kontorist så det kanske var lite konstigt att vi hamnade där. Fast vilken fastighetsägare vill inte ha en rörmokare boende i sitt hus, frågar han sig?
Efter genomgången grundskola läste han till ingenjör på gymnasiet och fick direkt jobb som det under några år.
– Det var spännande på sitt sätt eftersom det var precis när datorerna började göra sitt intåg. Vi var några stycken som satt i en skrubb och jobbade med olika beräkningar på datorerna i några år tills jag kände att det inte var min grej. Idag tror jag att det hade passat mig bättre att bli jurist än ingenjör.
– När Friskis och Svettis hörde av sig så hade jag gått där som deltagare och sedan ledare ett tag. Men jag hade sådant flyt att jag precis hade slutat som ingenjör när de frågade mig om jag ville bli gympaledare och sedan verksamhetschef.
Det blev 25 år och en rejäl utveckling av verksamheten under tiden.
– Vi började ju som en gymnastikförening men jag ville ha in andra saker som spinning och step up för att utveckla verksamheten. Det var vi en av de första föreningarna som gjorde och det gick bra, konstaterar han.
Det höll i 25 år innan det var dags att gå skilda vägar. Då hade Lennart flyt igen säger han.
– Jag blev erbjuden jobbet som kanslichef på Helsingborg basket. Det var under den tiden laget spelade i högsta ligan.
Efter två år tog även det slut och han sysslade bland annat med att köra taxi innan ett jobb i avfallsbranschen flöt upp. Efter några vikariat fick han så småningom en fast anställning på NSR som han har kvar idag.
Lennart har alltid gillat revyer och när han var liten blev det många besök på nyårsrevyerna i Helsingborg innan de lades ner.
– Men 2010 fick jag höra att det var en revy på gång igen och efter att ha gjort några misslyckade auditions hos andra revyer bestämde jag mig för att satsa i Helsingborg.
2011 hade Helsingborgs men det blev aldrig någon nyårsrevy, vilket var tanken från början.
– Det fanns helt enkelt ingenstans att spela så nu har vi flyttat den lite längre fram på våren när vi kan göra det på Dunkers Kulturhus.
Att han har haft flyt när det gäller jobb och skådespeleri tror han själv hänger på hans humör.
– Jag har alltid tänkt positivt och det tycker jag är mycket bättre än att gräva ner sig när något hänt.
En annan sak som hjälper humöret är motion enligt Lennart Jensen
– Jag har alltid rört mycket på mig men det tog några år innan jag insåg att jag var bättre på löpning än fotboll. Numera blir det bara löpning och jag har sprungit över 400 motionslopp.

Lennart Jensen

Gör: arbetar med bland annat avfallstaxor på NSR i Helsingborg. Tidigare gympaledare på Friskis och Svettis. Spelar i Helsingborgsrevyn.
Familj: Hustrun Inger och barnen Linus och Hanna.
Bor: I Helsingborg.
Aktuell: Fyller 60 år den 2 maj.
Gå till toppen