Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konstnärer öppnar upp

Timja Femling har donerat sin tavla till en konstauktion. Vinsten kommer att gå till ett härbärge för hemlösa som drivs av Kontrapunkt.
När 115 Malmökonstnärer öppnar sina ateljéer den 5 maj är det läge att ladda för en intensiv lördag. På tjugofyra platser möts måleri, skulptur, installationer och allt däremellan. Men framför allt kommer konstnärerna själva att finnas på plats.
Det är premiär för konstnärsdrivna Malmö Open Studios, vars program rymmer både bredd och spets – och inte minst visar hur avgörande ateljéföreningarna är för stadens konstliv. Nog finns här de som likt målaren Niklas Asker vid Davidshall eller landskapsarkitekten och konstnären Monika Gora vid Solbacken öppnar dörren till ateljén i hemmet. Men också bubblare som ateljéduon Döden, Döden på Fågelbacken liksom relativt nystartade kollektivet Celsius Projects där egensinniga skulptörer som Max Ockborn och unga, uppmärksammade Hanni Kamaly arbetar. Just i kvarteren kring Nobelvägen och Sorgenfri är avståndet kort mellan klustren, medan Borrgatans Ateljéförening lockar i norra hamnen. Dagen avslutas med en konstauktion på Alta Art Space, till förmån för ett härbärge för hemlösa i Malmö.
Gå till toppen