Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Rockklubben som ska rädda gatan

I januari utsågs rockklubben Plan B till årets bästa klubb i Malmö av Nöjesguiden. Om sex veckor stänger de ner sin nuvarande verksamhet. Eller?

Dygnet Runt förklarar vad som ligger bakom i en berättelse om utvecklingsbolag, svartklubbar, en ny stadsdelsatlas och ett par långhåriga punkare som Malmö stad hoppas ska rädda Norra Grängesbergsgatan.

Text

Hyllade norska rockbandet Honningbarna är ett av många internationella band som spelat på Plan B de senaste tre åren.

Bild: Gianluca La Bruna

Annons

Klockan 07.30 en torsdagsmorgon har runt 70 personer samlats på White Arkitekters kontor med utsikt över Bassängkajen i Malmö. En serie frukostsamtal på temat ”Inkluderande stad” har idag kommit fram till rubriken ”Plats för kreativitet och produktion i staden”. En av de inbjudna gästerna är Kwame Moore som blev fastighetsägare 1992 av en slump och idag äger en mängd fastigheter på den omtalade Norra Grängesbergsgatan på Sofielund i Malmö. Eftersom många av hans lokaler hyrs ut billigt till kreativa krafter i staden så är han här för att bland annat svara på frågan hur det är möjligt att hyra ut så billigt. Offrar han sig för kulturen? Svaret är nej.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan