Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sista året med loppmarknad på Bonnamarknaden

Staffanstorps svar på tjurrusningen i Pamplona har den kallats, loppisen under Bonnamarknaden. På söndag hålls den för sista gången. "Väldigt synd", menade besökarna.

Halvåtta i tältet. Det är tiden då Wiwy Bornman och hennes gäng alltid ses på Bonnamarknaden i Staffanstorp. I år var inget undantag. När bandet Enjoy drog igång på fredagskvällen var de på plats vid ett av borden.
– En gång om året händer det något som lyfter byn. Klart att man ska vara här. Jag tror att det är bra för sammanhållningen. Jag är till exempel här i dag samtidigt som mina barnbarn.
Wiwy Bornman, Christer Ziegler, Marita Ziegler och Sven-Olof Nilsson har alltid träff klockan halv åtta i tältet.Bild: Patrick Persson
Vid ett bord utanför tältet sitter en yngre generation. Några av dem har redan en tradition av att gå hit.
– Det är liksom god mat och härligt hålligång, säger Kevin Werder.
Samtidigt kommer inte allt att vara sig likt med marknaden framöver. Den populära loppisen på gamla sockerbruket som varje år fått flera hundra att rusa mot fynden när den öppnar hålls för sista gången. Kommunen som lånat ut lokalerna till Lions har sålt marken. Här ska byggas bostäder.
– Väldigt synd. Där har man verkligen kunnat köpa allt. Spel, möbler, köksutrustning, säger Wiwi Bornman.
Bandet Enjoy var först ut på scenen på torget på fredagskvällen.Bild: Patrick Persson
Den 15 juni ska Lions ha flyttat ut. Och ännu finns ingen ersättningslokal. Det lutar åt att loppmarknaden måste läggas ner, i alla fall tillfälligt. Marknadsgeneralen Bo Gülich från Lions Club kör förbi med sin segway och har tidigare förklarat varför.
– Det är med stor sorg i hjärtat vi får släppa. Men så är livet, man rår inte över allt. Vi kämpar för att hitta en ny plats. Men det finns inte så mycket lokaler och att bygga själv kostar för mycket. Då blir det inga pengar över till välgörenhet.
Vad händer med de prylar som blir över på söndag?
— Bra fråga. Vi undersöker med andra Lions om de vill ta över dem. I andra hand letar vi efter en annan hjälporganisation som vill ha dem.
Utanför tältet träffades Andreas Bramer, André Gullstrand, Lina Flisbäck och Kevin Werder.Bild: Patrick Persson
Johanna Hansson är från Staffanstorp och passade på att besöka Bonnamarknaden.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen