Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Varför skriver ni inte mer om bordtennis-VM i Sydsvenskan?

Matilda Ekholm hade när Örjan Lissvik skrev sin insändare 8–0 i matcher i bordtennis-VM.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Sportredaktionen: Hallå, vakna! Det pågår ett lag-VM i bordtennis femton mil bort, i Halmstad.
Världens bästa racketbolltrollare nästgårds alltså och ett VM för första gången på 25 år i Sverige. Sydsvenskans torsdagstidning lyckas med konststycket att helt negligera den sport som gett många av oss oförglömliga minnen. Inte ens i resultatservicen sägs något om den pågående tävlingen. I stället fyller man sportsidorna med sju (!) sidor om MFF - det evinnerliga tragglandet om den svaga starten på säsongen - Champions League, handboll och ishockey. I och för sig intressant med slutspel och stundande VM men var finns proportionerna?
Sverige genomför ett lyckat VM där Matilda Ekholm när detta skrivs har 8-0 i matcher och där herrlaget spelar åttondelsfinal mot Taiwan under torsdagen. Två unga respektlösa debutanter har släppts fram. 16-årige Eslövspelaren Truls Möregårdh imponerarade i sin VM-debut mot Egypten då han trots en nervös inledning och 0-2 vände och vann. På damsidan har 19-åriga Filippa Bergand spelat lika respektlöst mot tuffaste motstånd, Kina. Minst sagt hoppingivande inför framtiden på bordtennissidan. SVT sänder och de kunniga kommentatorerna Staffan Lindeborg och Jörgen Persson skall ha all heder för sina insatser. Tyvärr kan jag inte ge Sydsvenskans sportredaktion samma omdöme.

Örjan Lissvik

Lund

Sydsvenskan svarar:

Hej Örjan.
Eftersom onsdagskvällens matcher spelades sent så hade vi inte någon text i vår Lundaupplaga. Det hade vi däremot i Malmöupplagan.
Saknar du något som avgörs sent på kvällen, kan man alltid se den allra senaste versionen av Sydsvenskan i vår e-tidning, som man kommer åt via vår app eller på https://e-tidning.sydsvenskan.se.

Ulf Jarevik

Sportchef Sydsvenskan
Gå till toppen