Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tillbaka på Knutstorp efter otäcka kraschen

En våldsam smäll i 19 g skickade Albin Wärnelöv till sjukhus på Knutstorp förra veckan. Nu står han redo att möta samma bana i STCC-premiären. – Den här helgen handlar det om att trappa upp det psykiskt, säger Malmöföraren.

Albin Wärnelöv gör sitt andra år i STCC. Bakom sig har han ett familjeteam – och även ett otäckt möte med Ring Knutstoro.Bild: Tomas Nilsson
Albin Wärnelöv har inte haft den förberedelse inför STCC-premiären han hoppats på. Efter en våldsam krasch på just Knutstorp förra veckan gör att den Malmöbaserade föraren tar sig an helgen även på det mentala planet.
– Jag ryser när vi pratar om det, säger Albin Wärnelöv mellan testerna på fredagsförmiddagen.
Dataloggen visade att smällen in i räcket var på 19 g. När Universitetssjukhuset i Lund fick den i informationen blev det snabba ryck även där. Han röntgades och fick ligga fixerad i tre, fyra timmar.
– Jag har fortfarande ont i ländryggen, men det känns inte när jag sitter i bilen. Den här helgen handlar det om att trappa upp det psykiskt, säger Småläningen som sedan länge bor i Malmö.
Förra året debuterade han i STCC och drev bilen ihop med Lestrup racing . I år står familjen Wärnelöv på egna ben. För det är ett relativt oerfaret familjeteam men med stora erfarenheter av att driva företag som tar plats i depån. Mycket från livet utanför racingen går att ta med sig, menar Albin Wärnelöv, som själv driver reklambyrå och står bakom teamets 50-sidiga kundmagasin.
– Jag gör det jag kan och tar med mig in i racingen. Det är kul att även ta med sig affärstänket och applicera här. Du kan vara en skitduktig chaufför, men är du inte entreprenör så kommer du ingenstans.
Vägen till STCC brukar gå via karting och en obruten linje via supportklasser till kungaklassen. Albin Wärnelöv har gjort en helt annan resa.
– Jag körde motocross tills jag var 15 år men la av när jag skrotade bägge handlederna. Efter det gjorde jag ingenting på tio år.
Plötsligt väcktes intresset för banracing och som 25-åring började han köra JTCC – men mindre bra resultat.
– Vi var sist i vartenda race till att börja med, men förstod allt mer längs vägen och slutade femma totalt. Året efter blev det brons, sedan guld. Eftersom det gick så bra så fortsatte vi, säger Wärnelöv som nu gör sin andra säsong i STCC.
– Det är kul att utmana eliten och se hur långt det här lilla familjeteamet kan ta det.
Men först ska han möta Ring Knutstorp på det psykologiska planet efter kraschen.
Gå till toppen