Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Stark tävlingsinstinkt i barndomen formar toppentreprenörer

Stark tävlingsinstinkt i barndomen är ett gemensamt drag hos svenska grundare av teknikbolag. Det visar en enkätundersökning som omfattar 300 techentreprenörer i Sverige, Danmark, Frankrike, Spanien och Storbritannien.

Undersökningen har genomförts av det globala riskkapitalföretaget Eight Roads Ventures, i vilken grundare inom techbaserade bolag med minst en miljon US dollar i årsintäkt har svarat på enkätfrågor.
Undersökningen visar bland annat att 62 procent av svenska entreprenörer var tävlingsinriktade redan som barn. Bland samtliga europeiska entreprenörer svarar 75 procent att de startade sitt första bolag innan de fyllt 30 år.
Enkätundersökningen tar också fasta på att en övervägande del av de tillfrågade var flitiga elever i skolan och har satsat vidare på universitetsutbildning.
Samtidigt svarade en majoritet att inspirationen till att bli entreprenörer har kommit från personer i deras omgivning; 65 procent har familjemedlemmar eller nära vänner som startat eget företag.
Läs mer: En bra chef viktigare än trygga anställningar för unga akademiker
Läs mer: När arbetskamrater stöttar varandra ökar lusten till jobbet
Gå till toppen