Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fyra män anhållna för grov våldtäkt i Västra hamnen – polisen jagar fler misstänkta

Fyra män sitter anhållna misstänka för att gemensamt ha genomfört en grov våldtäkt på valborgsmässoafton i en lägenhet i Västra hamnen. Några dagar senare ska kvinnan ha hotats för att hindra henne från att polisanmäla.

Bild: Johan Nilsson / TT
Brottstiden är satt till någon gång mellan midnatt och klockan 09 den 1 maj. Den utsatta kvinnan är i 20-års åldern.
Ett flertal män misstänks ha förgripit sig på henne. Tre dagar senare, den 4 maj, ska en av männen ha hotat kvinnan för att förmå henne att inte anmäla.
Men det funkade inte – och samma dag slog polisen till mot den förste misstänkte våldtäktsmannen.
Totalt fem personer har frihetsberövats under helgen inom ramen för utredningen. En misstänkt har hunnit släppas, två är kvar i arresten – medan ytterligare två av dem har begärts häktade eftersom de riskerar att förstöra bevis eller fortsätta begå brott om de var på fri fot.
Det rör sig om en 35-årig man och en 56-åring – båda Malmöbor. 56-åringen misstänks även för olaga hot och övergrepp i rättssak mot kvinnan. Under tisdagen ställs de inför häktningsdomare.
– Det finns fler misstänkta, säger åklagaren Lena Körner till Sydsvenskan.
Malmöpolisen ser i nuläget ingen koppling till de uppmärksammade våldtäktsanmälningarna i Malmö i vintras.
– Utredningen är i inledningsskedet. Just nu kan vi inte gå ut med mer information eftersom vi då riskerar att försvåra eller rentav förstöra utredningen, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.
Gå till toppen