Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Johnny Takter lägger av – sista loppet i Malmö i veckan

Johhny Takter vid Olympiatravet i Göteborg 2017. På torsdag kör han sitt sista lopp på hemmabanan.
Johnny Takter, en av Sveriges främsta travkuskar genom alla tider, slutar som kusk. På torsdag, Gentlemannadagen på hemmabanan Jägersro, kör han sitt sista lopp.
I ett öppet brev till facktidningen Travronden meddelar han sitt beslut:
”Det har varit en stor ära för mig att fått köra fina hästar och vinna lopp både i Sverige och utomlands. Jag har vunnit alla stora travlopp som jag velat vinna.
 Det krävs ett oerhört engagemang och motivation att hålla på med trav på toppnivå. Ständigt nya tävlingar och travbanor.
”<em id="emphasis-c7378b09bec33114423abc7d6502b856">Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå.”</em>
Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå. Det här har jag känt en längre tid och successivt har den känslan blivit allt starkare. Då är det inte rätt mot hästarna, tränarna, spelarna och sporten att fortsätta. Därför har jag tillsammans med min mentala tränare Stig Wiklund, bestämt mig för att sluta att köra travlopp.”
Johnny fyller 60 år i år, han har vunnit över 3700 lopp där Royal på Mantorp 1977 var den första vinnaren. Derbyt med Commander Crowe, Elitloppet med Iceland, en känslomässigt stor seger med Creatine i Hugo Åbergs Memorial och rader av tunga segrar i USA är ett axplock av Johnny Takters meriter.
I brevet, som skickades ut av Stig Wiklund, förklarar också Johnny Takter att han vill göra något annat och hitta spännande utmaningar utanför travsporten.
Sydsvenskan har sökt Johnny Takter.
Gå till toppen