Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Polisen utreder människorov på landsbygden utanför Höör

På måndagskvällen larmades polisen till en mindre ort på landsbygden utanför Höör, med anledning av en misshandel. Polisen utreder nu om det rör sig om en kidnappning. Tre personer har gripits.

Polis larmas till ett bråk på en adress strax utanför Höör. Vid framkomst anträffas en skadad person som förs med ambulans till sjukhus. Två personer grips på adressen. Foto: Peo Möller / LocalEyesBild: Peo Möller
Polisen larmades klockan 19, med anledning av att en kvinna blivit misshandlad.
– Vi ska titta i en anslutning till en bostad bland annat, se om det är några vittnen och hålla förhör med de inblandade, sa Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral under måndagskvällen.
Senare meddelade polisen att händelsen rubriceras som människorov – de utreder alltså om kvinnan blivit kidnappad.
– Det kan bli ändrat efter hand, säger Martin Larsson, inre befäl vid polisen i Kristianstad vid midnatt.
Tre personer, två män och en kvinna, har gripits. Polisen utreder händelsen som människorov med anledning av vad kvinnan har berättat i förhör.
Vad har ni gjort för utredningsåtgärder på platsen?
– Vi har spärrat av ett område för att göra en teknisk undersökning och se om man kan hitta några spår som styrker berättelsen om att det kan ha förekommit ett människorov, eller alternativt inte styrker den, säger Martin Larsson.
Hur allvarligt skadad kvinnan var är okänt, utöver att hon var vid medvetande.
– Hon hade åtminstone skador som de ville kontrollera på sjukhuset. Vad de skadorna kommer ifrån framkommer inte i nuläget, det vet vi inte, säger Martin Larsson.
Läs alla artiklar om: Misstänkta kidnappningen utanför Höör
Gå till toppen