Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawks nyckelord: ”Jobba hårt, bra karaktärer, vältränade och svårslagna”

Ingen hemlighet att Malmö Redhawks har en stramare ekonomisk verklighet och den påverkar spelarbudgeten. Men huvudtränaren Peter Andersson är trygg.

Malmö Redhawks tränare Peter Andersson.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
– Vi är i den sitsen vi är. Men vi har också insett att med ett vältränat lag med bra karaktärer och som följer ett spelsystem kan man komma långt i SHL, säger Peter Andersson.
Den gångna säsongen hade Redhawks spetsspelare på pappret i Andy Miele och Rhett Rakhshani, men Miele försvann till Växjö under säsongen och Rakhshani hade ingen framträdande roll i slutspelet.
Båda är nu borta för gott.
– Den här säsongen vet vi mer vad vi kan få ut av truppen. När det gäller Miele skulle han vara superbra enligt alla rapporter vi fick, men han funkade inte riktigt här.
Peter Andersson tycker att Redhawks har hittat en modell som räcker långt.
– Vi har en bra stomme. Det finns utvecklingspotential i den. Vi ska fortsätta bygga på att vi jobbar hårt och är svårslagna.
Peter Andersson scannar genom truppen, lagdel för lagdel.
– Vår målvaktssida är bra. ”Stoffe” [Cristopher Nihlstorp] har inte varit med så mycket under säsongen, men det räcker att titta honom i ögonen för att se vad han går för. Att ”Ogge” [Oscar Alsenfelt] är bra det vet vi.
Peter Andersson fortsätter:
– Det är säkert många som har åsikter om vår backsida. Det får de gärna ha. Vi tappar mycket powerplay i Nils Andersson, men det är inte bara det som är ishockey. Jens Olsson kan spela där. Blir intressant att se Anton Öhman med hans rörlighet och finess. Han är rörligare än Nisse, som är mer av en ”shooter”.
Men Anton Öhman känns lite som Anton Mylläri förra säsongen – en chansning, som i Mylläris fall slog väl ut, eller?
– Mylläri spelade i ett bottenlag [Västerås] i allsvenskan som trillade ur, Öhman har spelat i Leksand [utlånad från Skellefteå] med höga krav och SHL-sikte. Med viss mental påfrestning. Det mår man inte dåligt av. Anton Mylläri var grymt bra för oss, från september och framåt fenomenal. Och bildade kanske det bästa backparet med Stefan Warg.
Peter Andersson hissar Tobias Ekberg och dennes förstapass ur zonen och fortsätter med sin genomgång av backarna:
– Niklas Arell började tufft, hade problem med tempot och vårt sätt att spela. Men efter han kom tillbaka efter sin skada var han en stor tillgång för oss i slutspelet. Tror att Arell kommer att börja på en helt annan nivå. Vi känner oss bekväma med vår backbesättning. Mer bekväm än under tidigare år. Sedan har vi Carl-Johan Lerby tillbaka, som vi har ganska höga förväntningar på. Han behöver putsa på sin lägstanivå och undvika att bli skadad.
Framåt tycker Peter Andersson att Redhawks har intressanta forwardspar.
– Som Fredrik Händemark och Lars Bryggman. Det ska bli kul att se Emil Molin [Modo]. Han gjorde över 50 poäng i allsvenskan. Det är inte bara tur. Inte i ett lag som missar topp-8. Det är en bra och skicklig center. Vad som gläder mig är att vi har Händemark, Molin, Christoffer Forsberg, Axel Wemmenborn och Henrik Hetta, vi har många som kan spela center. Där var vi tunna förra säsongen.
Sedan har du Martin Janolhs…
– Ja, vi har sex stycken som kan spela center och det ska bli intressant att se hur det går för Janolhs. Och sedan ska vi ha in en forward ytterligare. Det kommer inte att bli en AHL-spelare, fransman eller österrikare. Jag tror att det blir en kille från allsvenskan.
Vilken roll ser du för Emil Sylvegård?
– Emil vet vad som ska göras. Är övertygad om att han blir värdefull för oss. Han har en egen identitet.
Peter Andersson är brutalt ärlig.
– Vi vet att vi inte har Växjös, Frölundas eller Färjestads spetskompetens. Vi får försöka slå dem på ett annat sätt och det har vi gjort i två år.
Gå till toppen