Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Senaste nytt i 170 år

Idag fyller Sydsvenskan 170 år. Sedan 1848 har tidningen levererat nyheter, synat makten, recenserat kultur, underhållit, gjort fördjupningar och bevakat stora och små händelser.

Här vid Stortorget, i det låga huset till vänster om residenset, låg Cronholms redaktion för Snällposten från 1853. Innan dess höll redaktören till i olika fastigheten i kvarteret Svanan som ligger bredvid, mot S:t Petri. Från 1872 utkom de sammanslagna tidningarna Snällposten och Sydsvenska Dagbladet från samma adress på Stortorget och det fram till 1881, allt medan Cronholms änka bodde kvar på ovanvåningen. När denna bild togs runt sekelskiftet låg Cronholms bokhandel kvar på samma adress.Bild: Ragnar Küller
Idag är Sydsvenska Dagbladet Snällposten ett av Malmös äldsta företag. Allt startade med att magister Bernhard Cronholm på våren 1848 utkom med sitt första nummer av Snäll-Posten. Enmansredaktionen hamnade omedelbart och bokstavligen mitt i händelsernas centrum. Malmö kom nämligen detta revolutionsår att spela en central roll i storpolitiska händelser.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen