Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HK Malmös oro inför finalen – stjärnan skadad

Under den sista träningen inför SM-finalen mot Kristianstad tvingades stjärnan Linus Persson kliva av med lindat knä.

180509 HK Malmös Linus Persson ligger ner efter att han skadat sig under en träning inför SM-finalerna i handboll den 9 maj 2018 i Göteborg.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200Bild: MATHIAS BERGELD
Efter en kollision med Kassem Awad i en spelsituation i slutet av träningen föll Linus Persson ner i golvet och vred sig i plågor. Awads knä träffade olyckligt i närheten av Linus Perssons knä. Malmöteamet var snabbt framme och lindade knä och lår medan Malmöstjärnan såg ut att ha rejält ont.
Han fick efteråt hjälp av planen.
Efter en halvtimmes behandling ville han dock ge ett lugnande besked och menade att han är hoppfull om spel på torsdagen i SM-finalen mot Kristianstad.
– Vi ska göra en undersökning och se så att inte något hänt med knäskålen, men annars hoppas jag på spel. Smärtan har redan börja lägga sig.
– Är det bara smärtan är det bara att bita ihop. Det får bara inte vara något som kan få påverkan längre fram, sa Linus Persson.
Klubbens massör Per Persson var också lugn i stunden och berättade att man skulle uppsöka läkare under eftermiddagen för att få klart besked så tidigt som möjligt.
Malmötränaren Stian Tönnesen tog det hela med ro.
– Jag förväntar mig att han kan spela i morgon och kan han inte det vet jag att vi har andra spelare som kan kliva in och göra det bra.
Den han framför allt tänker på är Fredrik Lindahl som vann sin första SM-final för 17 år sedan.
Gå till toppen