Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Politikerna måste förstå hur det är att vänta på vård

Mångas möte med sjukvården innebär lång väntan. Om det skriver Lars Fridh i sin insändare.Bild: Erik Nylander/TT
Jag påstår med bestämdhet att det är inhumant att behöva vänta på sjukhusvård och att det orsakar onödigt lidande. Och onödigt lidande får man inte utsätta människor för enligt FN:s allmänna deklaration för mänskliga rättigheter. Jag är säker på att alla, även herrarna Fritzon (S) och Sonesson (M) i regionstyrelsen, förstår hur det känns att vänta. Patienten kommer dock till slut in till sjukhuset. Kvällen före börjar förberedelserna för operation och fortsätter på morgonen. Så ligger patienten där och väntar. När så en ur personalen kommer in på rummet är det inte för att hämta till operation utan för att säga att operationen är uppskjuten, på grund av personalbrist. Patienten undrar såklart ”när blir det då?”. Och personalen svarar ”vet inte”.
Jag önskar verkligen inte att herrarna Fritzon eller Sonesson skall behöva hamna i en sådan situation. Men jag önskar, och säkert många med mig, att de båda, och alla andra landstingspolitiker, slutar tjafsa för att vinna politiska poäng och istället ägnar sig åt sitt uppdrag, som ju är att organisera hälso– och sjukvården så att allmänheten kan känna förtroende för deras arbete.

Lars Fridh

Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen