Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Prisad och hyllad inför finalen: ”Svårt att ta in”

Sofia Hvenfelt har haft en otrolig vecka och hoppas flytet fortsätter under finaldagen.
– Det är bara att hoppas att det blir ännu bättre, säger hon och vill samla på sig ännu en SM-titel.

Prisade Sofia Hvenfelt är taggad för en ny SM-final.Bild: MATHIAS BERGELD
I måndags togs hon ut i landslaget EM-kvaltrupp.
På onsdagen blev det först en plats ligans allstar-lag och därefter utmärkelsen Årets komet för 21-åringen.
– Det har så klart varit jättehäftiga händelser hela veckan. Sedan har det varit lite svårt att ta in för jag har varit så fokuserad på den här matchen. Det är kanske först i helgen eller nästa vecka som det riktigt går att ta in när man får andas ut lite.
På torsdagen gör Sofia Hvenfelt sin andra final och hon känner tydligt att hon har erfarenheter av att ha varit där tidigare.
För ett år sedan kom hon ut närmast övertänd och hade två utvisningar innan det hade gått en kvart.
– I år handlar det om att börja ladda upp så sent så möjligt så att jag inte blir för tänd. Det är en jättehäftig och stor match och det är lätt att man blir överladdad.
I senaste finalen känner H65:s försvarsjätte att det senast blev en bit över gränsen. På torsdagen ska hon försöka inleda kyligare, men utan att det ska påverka hennes tuffa och fysiska spelstil.
– Jag tänker att laddningen börjar till frukosten och fram till dess gäller det bara att njuta av situationen och ta in att vi äntligen är här. Kanske gå igenom lite handbollsmässiga detaljer, men inte själva taggningen.
Situationen är annorlunda för H65 i år. Från att ha allt att vinna förra säsongen är den snarare känslan av att ha allt att förlora för ett lag som varit rena segertåget under året.
– Oavsett vilket är det en SM-final och det är bucklan som man ska vinna. Om man är favoriter eller inte spelar ingen roll i det läget. Man måste vara fullt laddad och uppe på tårna.
Sofia Hvenfelt värvades förra säsongen till H65 och har snabbt vuxit fram till en av lagets ledande spelare och fick i år även förtroendet som lagkapten.
För tränaren Ola Månsson blir det också andra raka finalen med H65. Han liksom Sofia Hvenfelt anslöt till klubben inför förra säsongen.
Till skillnad mot förra säsongen så är H65 i år en favorit i finalen mot Sävehof, som inför förra året hade åtta raka finalsegrar bakom sig.
– Vi har varit favoriter i alla matcher under den här säsongen. Vi sa själv till oss inför den fjärde matchen mot Lugi på borta plan att vi har aldrig tidigare varit så stora favoriter trots att vi selade på bortaplan mot ett av Sveriges fyra bästa handbollslag. Sedan ska man inte glömma att det är något annat att kliva in i en SM-final.
Gå till toppen