Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Beutler höll på att fälla Kristianstad: ”Det var magiskt”

HK Malmö pressade Kristianstad till förlängning i SM-finalen. Målvaktsveteranen Dan Beutler spelade på nytt ett spratt med sin tidigare klubb. – Jag har aldrig njutit som jag gjorde i dag. Inte i Champions League eller någon annan final. Det var magiskt, sa han trots finalförlusten, 22–23 (8-11).

Dan Beutler storspelade i finalen.Bild: CARL SANDIN
HANDBOLL, SM-final herrar: Kristianstad–HK Malmö 23–22 efter förlängning, 20–20 (11–8) efter full tid.
HK Malmömålvakten Dan Beutler valdes till ligans bästa målvakt och tog plats i allstar-laget på onsdagen. På torsdagen gav 40-åringen svar på tal till de som tvivlade på hans kapacitet.
I HK Malmös allra första SM-final var han den som närmast på egen hand höll sitt lag kvar i matchen och såg till att pressa de regerande mästarna till en förlängning.
Under ordinarie matchtid hade han en räddningskavalkad med 20 parader. 13 av dem kom i den andra halvleken när HK Malmö tog tillbaka från underläge 8-11 till 20-20.
– Mitt försvar var också magiskt, sa han.
I Kristianstads sista anfall fick han också hjälp av sin vänstra stolpe. Kristianstadmissen gav HK Malmö det sista anfallet och möjligheten att avgöra matchen med 12 sekunder kvar av matchen.
Malmö tråcklade sig dock bara fram till ett sista frikast från nio meter, men det lyckades Jim Andersson inte få förbi Kristianstadsmuren och förlängning väntade.
I förlängningen fortsatte Dan Beutler att hålla sitt lag kvar i matchen men när man inte lyckade få in mer än två mål under de tio förlängningsminuterna kunde HK Malmö inte rubba Kristianstad som tog sitt tredje raka SM-guld.
Förlängningen var en pärs för målvaktsveteranen som hade haft en intensiv match.
”Jag var helt färdig och kommer inte ihåg något som hände där. Det var mycket känslor och tryck och jag tömmer mig helt.”
– Där var jag jävligt trött och höll på att gå in i väggen. Jag var helt färdig och kommer inte ihåg något som hände där. Det var mycket känslor och tryck och jag tömmer mig helt som en emotionell målvakt. Efter 60 minuter tog det stopp.
Efteråt kramade han om Kristianstadtränaren Ola Lindgren och tackade för en bra match.
– Det är svårt att sätta ord på det. Vi gav Kristianstad en match. Det är bara att gratulera. De är lite bättre och nu står de där med guldet.
– Jag är stolt över att få vara med det här laget och det har varit en bra säsong.
– Som jag ser det, även om jag är målvakt och inte ska uttala mig om det, så kom vi inte riktigt upp i nivå framåt. Det var små marginaler och det kunde ha slutat annorlunda – så är idrotten.
Inför finalen sa Dan Beutler och Fredrik Petersen att det var nu eller aldrig trots att båda har förlängt sin kontrakt ytterligare två år. Efter förlusten lät det lite annorlunda
– Man ska aldrig säga aldrig. Vi får ett bra lag nästa år också, men det har varit ett homogen grupp i år. Nästa år kommer några nya killar och man vet aldrig hur det blir.
Gå till toppen