Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hästfest i dagarna fyra på Ribban

Under Kristi himmelsfärdshelgen deltar runt 300 hästar och ponnys och deras ryttare i tävlingarna på Ribban.

Tävlingarna hålls på de nyanlagda banorna på Limhamnsfältet.Bild: Tom Wall
Tävlingarna i dressyr och hoppning, som inleds på torsdagen pågår alla dagar fram till söndag. Den stora hästfesten som har anordnats av Malmö ridklubb och Malmö Ridklubbars Centralorganisation (MRCO) i mer än femton år börjar bli något av en tradition.
Tävlingarna hålls på de nyanlagda banorna med fibersand på Limhamnsfältet.
– Vädret är så vackert att man nästan blir tårögd. Familjer och ryttare bara flockas till Ribban, säger Bertil Sjödin, tävlingssamordnare.
"Man måste ha lite blingbling", säger Denise Ljungkvist från Helsingborg som matchade sin partner Take That under torsdagens dressyrtävlingar på Ribban. Ägaren Filippa Schönbeck var också med.Bild: Tom Wall
Han räknar med att runt 185 tävlande startade i torsdagens dressyrtävlingar, som pågick från tidig morgon och fram till kvällskanten. Malmös ridklubbar har idag tillsammans över 3 000 medlemmar.
– Men det kommer folk från hela södra Sverige för att tävla på lokal, regional och nationell nivå. Vi har tre banor på bredden och kan köra tre klasser samtidigt. Banorna vi har här håller internationell klass.
Hästsport i fyra dagar på Ribersborg.Bild: Tom Wall
Denise Ljungkvist från Helsingborg har precis kommit av en av banorna där hon kört ett dressyrprogram med Take That. Det är första gången paret tävlar på Ribban.
– Han är lite busig, men han är bara fem år. Det är bra miljöträning här med alla cyklar och badgäster som springer förbi. Jag är nöjd, även om han blev lite rädd för en pojke med en fotboll, säger Denise Ljungkvist.
Framåt eftermiddagen stod det klart att hon hade rätt att vara nöjd – paret blev tvåa i sin klass Lätt A:3.
"Mitt efternamn Ma betyder häst på kinesiska. Men det är första gången jag är på en hästtävling", säger Jackie Ma som är på plats på Ribban med Vanessa Tang.Bild: Tom Wall
Vanessa Tang och Jackie Ma är också på plats för att se en bekant rida. Trots att efternamnet Ma betyder häst på kinesiska är Jackie ingen veteran i tävlingssammanhang.
– Det är första gången live. Men det är intressant att komma så nära. Att se hästarnas stolta ställning och flätade manar. Väldigt vackert, säger han.
Fakta

En stad – fem ryttarföreningar

Malmö Ridklubbars Centralorganisation (MRCO) består av Malmö Stads fem ryttarföreningar:

Malmö Civila Ryttarförening (MCR).

Klagshamns Ryttarförening (KRF).

Malmö Ridklubb (MR).

Örestads Ryttarförening (ÖRS).

Södra Sallerups Ryttarförening (SSRF).

Bild: Tom Wall
Gå till toppen