Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HK Malmö skakade Kristianstad

HK Malmö pressade Kristianstad till förlängning i SM-finalen. Målvaktsveteranen Dan Beutler spelade på nytt ett spratt med sin tidigare klubb.

Dan Beutler storspelade i finalen.Bild: CARL SANDIN
HANDBOLL, SM-final: Kristianstad–HK Malmö 23–22 efter förlängning, 20–20 (11–8) efter full tid.
Det skulle bli en match där målvakterna hade avgörandet i sina händer.
Malmös Dan Beutler släppte visserligen in de två första skotten, men därefter var han stark bidragande till att skicka upp sitt lag i ledning efter att ha börjat att rada upp parader. 0–2 blev 4-2 och malmö fortsatte i ledning fram till 7-6 innan anfallsspelet gick i stå efter drygt 15 minuter.
Efter sju mål på den inledande kvarten blev det bara ett på resten av halvleken och då spelade det ingen roll att 40-åringen i målet fortsatte storspela och räddade nära på vartannat skott.
Kristianstad gick till halvtidsvila i ledning med 11–8.
På den sista träningen innan SM-finalen kolliderade Linus Persson och gjorde sitt knä illa. Det stoppade honom inte på torsdagen när han kom ut med ett extra skydd på knät.
I andra halvleken kom 26-åringen, som nästa säsong flyttar till Ivry Paris, till ordentligt och satte fyra mål.
Dan Beutlers räddningskavalkad fortsatte i den andra halvleken och HK Malmö kunde nio minuter in i halvleken skugga Kristianstad och vara ett mål bakom, vilket tände den tillresta Malmöpubliken på drygt 500 personer att lyfta sitt lag extra i matchen avgörande del.
När Kristianstadmålvakten Richard Kappelin inte längre fick tag i bollarna fick Leo Larsson komma in i spel. Dock utan märkbart resultat.
Men i Malmömålet fanns Dan Beutler som en omöjlig sprattelgubbe som gång efter gång gav HK Malmö möjlighet att komma tillbaka in i matchen.
Med minuten kvar var HK Malmö upp jämsides med Kristianstad, 20-20.
I Kristianstads sista anfall räddade Beutlers vänstra stolpe Malmö, som fick sista anfallet möjligheten att avgöra matchen med 12 sekunder kvar av matchen.
Malmö tråcklade sig dock bara fram till ett sista frikast från niometer i slutsekunden, men det lyckades i Jim Andersson få förbi Kristianstadsmuren och förlängning väntade.
De första fem minuterna vann Kristianstad med 2–1 och andra stängde Leo Larsson igen och Kristianstad kunde vinna med 23-22.
Gå till toppen