Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lindqvist i tårar efter missen som kostade guld

Gränsen mellan segerjubel och förlusttårar kan vara tunn. Den lärdomen fick H65:s Emma Lindqvist efter SM-finalen. – Hade jag satt det skulle jag blivit hjälte, nu sköt jag ett uruselt skott och blev jag syndabock, sa hon efteråt.

Tårar och depp för Sofia Hvenfelt och Emma Rask efter finalen.Bild: CARL SANDIN
HANDBOLL: SM-final: H65 Höör–Sävehof 21–22 (10–13)
Det blev en högdramatisk avslutning på SM-finalen i Scandinavium i Göteborg.
Den tillresta tusentalet åskådarna från Höör kastades mellan hopp och förtvivlan i slutminuten, men fick se en gråtande Emma Lindqvist lämna planen efter ett bortkastat SM-guld.
Vid ställningen 21-21 och drygt halvminuten kvar tog H65:s kloka niometersspelare beslutet att själv gå i en lucka i Sävehofs försvaret och ta H65:s sista avslut i matchen. Emma Lindqvist kom ostört i skottläge men avslutet smet utanför stolpen.
– Sedan tänker jag bara på att springa hem och försöka ta bollen och få till en förlängning. När de gjorde målet kom allt över mig att det är mitt fel, sa hon med tårarna strömmandes längs kinden.
Förra året var hon med i skrällsegern i Malmö arena och satt stopp för Sävehofs svit med åtta raka finalsegrar. Då chockstartade H65 och Sävehof som aldrig lyckades komma ikapp.
I finalreprisen var det Sävehof som inledde starkast och hade kommandot inledningsvis. I H65-målet lyckades Jannike Wiberg inte få tag i bollarna. I första halvlek hade hon bara två räddningar och de regerande mästarna lyckades inte få i gång sitt kontringsspel eller några enkla mål.
Andra halvlek inleddes med en scenförändring.
– Det kändes som vi fick tag på dom och plötsligt började jag rädda en hel del, vilket jag inte gjorde i den första halvleken. Men sedan vet jag inte riktigt vad som hände, men det är så det är i handboll. Det vänder väldigt snabbt, sa Jannike Wiberg.
12 minuter in i andra halvleken kontrade Emma Rask in 14-14 och fick större delen av de drygt tusen tillresta från skrika ut ett jubel som gav känsla av segervittring.
H65 hade som mest hade en ledning med tre mål , men kunde inte hålla ut till slutet där Sävehof gick ikapp med två och en halv minut kvar.
I sista sekunden i sin sista match i karriären fick Sävehofs Ida Odén vräka in segermålet.
– Det var ett jävligt gött sista mål i karriären, kan jag säga, sa hon till TV4.
Segermålet gav Ida Odén hennes tionde SM-guld med Sävehof.
Gå till toppen