Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF föll tungt i cupfinalen – matchen avbruten i slutminuterna

Det gick inte i år heller, Malmö FF föll tungt i cupfinalen och var aldrig riktigt nära att rubba . Djurgården, som vann med 3–0. Matchen fick avbrytas i slutminuterna när det blev oroligheter på MFF:s supportersektion. Och sedan stormades planen av hemmafans.

Søren Rieks i kamp om bollen med Djurgårdens Jonathan Ring. Hemmaspelarna var oftast steget före.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Bangers och bengaler från MFF:s supportersektion bakom ena målet försenade matchen. Spelarna tvingades lämna planen medan röken lättade.
När matchen väl sparkades igång så var det Djurgården som omgående kopplade grepp. Det var bättre fart och rörlighet i anfallsspelet mot ett MFF som var tvåa på nästan varje boll.
MFF tvingades göra ett byte redan i den 14:e minuten. Behrang Safari gick sönder och ersattes av Egzon Binaku på vänsterbacken.
Djurgården tryckte på och var så när att ta ledningen i den 17:e minuten på en språngskalle från Haris Radetinac, men Johan Dahlin lyckades tippa bollen till hörna.
Ledningsmålet kom istället på hörnan. Bollen gick rakt igenom straffområdet och förbi bolltittande MFF-försvarare. Ytterbacken Jacob Une Larsson dök upp vid bortre stolpen och stötte in 1–0.
MFF hade ett avslut på mål. Markus Rosenberg fick på ett bra skott som Andreas Isaksson halvräddade, men Djurgårdens skånske målvakt fick en frispark med sig när Carlos Strandberg var allt för brysk på returen.
Frustrationen växte och både Arnor Traustason och Søren Rieks drog på sig varningar när de gav igen.
Sedan en mardrömsstart bara en dryg minut efter sidbytet när Kerim Mrbati kastade sig fram och forcerade in 2–0.
Plötsligt var det rejäl uppförsbacke för ett ineffektivt Malmö FF och cuptiteln kändes allt mer avlägsen.
Stundtals tilläts MFF belägra Djurgårdens straffområde, men mitt i boxen stod en 195 centimeter lång 35-åring från Landskrona.
Jonas Olsson tänkte inte ge bort sin första stora titel i karriären och fick en matchbild han gillar med inlägg på inlägg som kunde rensas bort.
Så ett offensivt byte i den 69:e minuten. Søren Rieks gick ut och in kom Mattias Svanberg, som nästan direkt drog på sig ett gult kort.
Men ingenting hände framåt. I stället en omställning med tio minuter kvar att spela och Jonathan Ring skickade in 3–0.
Från MFF:s supportersektion hördes rop på tränaren Magnus Pehrsson avgång, men det stannade inte där. Det blev oroligt och det kastades till och med in en bengal på planen som landade nära MFF-målvakten Johan Dahlin.
Domaren avbröt matchen och spelarna lämnade planen, men kunde återvända och slutföra matchen. Då var det supportrar från Djurgården som stormade planen.
Gå till toppen