Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

MFF Support vill sätta fokus på autism med kampanjen #lilatåg

Behrang Safaris tvillingpojkar förebilder för bortaresan till Trelleborg.

I dag stöttar det största MFF-bortaföljet någonsin i Stockholm laget i cupfinalen. Bland annat har MFF Support ordnat en lång rad bussar som rullar till matchen.
Men redan nu är nästa evenemang på gång - årets kortaste bortaresa, den till Trelleborg på söndag. Och där väljer MFF Support en helt annan väg sedan man inte kunnat chartra ett tåg.
MFF Support har startat kampanjen #lilatåg och uppmanar alla MFF-are att helst av allt ta pågatåget till Trelleborg på söndag.
Bakgrunden är att Behrang Safari har autistiska tvillingpojkar som älskar att åka pågatåg. Behrang Safari avslöjade i MFF-podden när han flyttade hem att barnens välbefinnande var ett viktigt och avgörande skäl och berättade då hela historien om deras autism.
Nu uppmanar MFF Support tillsammans med familjen Safari att sätta fokus på diagnosen autism genom att ta pågatåget till Trelleborg och samtidigt stödja supporterklubbens insamling till förmån för Lifewatch, en stiftelse som startades 2009 av Niclas Öberg som själv har en son med autism. I fjor blev Behrang Safari ambassadör för stiftelsen.
MFF Support skriver på sin hemsida:
"Låt oss tillsammans sprida budskapet att MFF-familjen är en familj för alla oavsett bakgrund, ursprung, diagnos eller någon form av funktionsnedsättning och samtidigt skänka valfri summa till ett gott syfte!"
Ni som brukar se MFF:s hemmamatcher på stadion och hänga kvar en stund efter slutsignalen, brukar få se de båda härliga tvillingkillarna Emiliano och Leon få hoppa in på planen och springa runt och leka och skoja med pappa Behrang.
Ett gott syfte från MFF Support onekligen och aningen imponerande att sätta fokus på detta mitt i cupfinalhetsen och parallellt som laget har den värsta krisen sedan nedflyttningen 1999.
Gå till toppen