Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Niclas Carlnén: ”Som det ser ut nu, så är svaret ja”

MFF:s vd på frågan om Magnus Pehrsson coachar mot TFF på söndag. Från många håll ropas det nu på MFF-tränarens avgång.

– Jag tror det är så det fungerar. Det gäller att hitta en syndabock. Några har fokuserat på honom. Jag kan inte kommentera mer än så, säger MFF:s vid Niclas Carlnén.
Sydsvenskan ställde honom mot väggen efter cupfinalförlusten med 0-3 mot Djurgården, tillsammans med kollega från Kvällsposten.
Frågorna och svaren ger utrymme för en hel del tolkningar och egna slutsatser.
Är det inte hög tid för MFF att vidta någon form av åtgärd efter misslyckandet som innebär att ni ligger åtta – troligen nia när alla spelat klart – i allsvenskan och ni blir helt utspelade i cupfinalen?
– Vi vidtar åtgärder och har gjort det hela säsongen när det inte fungerat. Vi utvärderar både efter förlust och vinst och försöker göra det bättre. Det är supertydligt att det inte klickar nu. Det funkar inte, kuggar inte i. Spelarna gör ett stort jobb, men laget gör det inte tillsammans. Det finns många olika anledningar, men i slutändan är det resultatet som räknas. Och resultatet är inte tillräckligt bra. Punkt.
Är truppen tillräckligt bra?
– När vi gick in i säsongen tycker jag att truppen var tillräckligt stark, utan tvekan. Men vi ser att den inte fungerar ihop nu. Vi har väldigt många duktiga enskilda spelare. Jag tycker det är en svår fråga. Vi har många individualister i laget. Jag tycker vi kan vinna allsvenskan med detta laget om vi får det att fungera.
Tycker du att ni behöver förstärka i sommar?
– Det gör vi varje sommar.
Det känns som du riktar kritiken mot spelarna?
– Absolut inte. Jag pratar om vi. Det inkluderar mig själv, ledarteamet, Danne [Andersson], alla som är involverade i sporten har ansvaret. Allas prestationer är dåliga eftersom de inte gett resultat.
Tycker du att ni gått framåt sen i fjor?
– Vi vann guld i fjor, det var målsättningen. Vi tog oss vidare i cupen, det gjorde vi. Vi misslyckades i Europa, vilket var en katastrof så klart. Nu ligger vi åtta och vi ska spela Europakval. Vi har en lång säsong kvar och ska göra vårt bästa som lag att leverera. ja, jag tycker att vi utvecklats i positiv riktning.
Är det aktuellt med ett tränarbyte?
– Ni vet att vi aldrig kommenterar det. Magnus Pehrsson har vårt förtroende. Vi fortsätter de avtal och lösningar som vi har nu.
Vems är ansvaret för att det går som det går?
– Jag tror man kan hitta fel och brister hos alla när det går dåligt. I fjor vann vi med 1-0 här utan ett skott på mål. Då var det ett bra resultat, även om inte prestationen var bra. Magnus Pehrsson tillsammans med spelare och övriga ledare har ansvaret. Vem som har störst ansvar kan ja ginte säga nu.
Många ropar på Magnus Pehrssons avgång nu?
– Jag tror det är så det fungerar. Det gäller att hitta en syndabock. Några har fokuserat på honom. Jag kan inte kommentera mer än så. Vår strävan är hela tiden att bli bättre. Nu har vi gjort en klar dipp jämfört med i fjor. Det är inte bra och då måste vi hitta varför. Det vi såg i fjor var en klar förbättring med året före. Varför det blivit som det är nu är svårt att säga. Jag tror vi behöver tänka lite innan vi formulerar det.
Är Magnus tränare på söndag när ni möter TFF?
– Som det ser ut nu, så är svaret ja.
Gå till toppen