Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Odén släckte H65:s gulddröm i slutsekunden

H65 lyckades inte försvarade sitt SM-guld. Ida Odéns avgjorde finalen i matchens sista skott i hennes sista match med Sävehof.

Det blev åter Sävehof jubel i finalen.Bild: MICHAEL ERICHSEN
HANDBOLL
SM-final
H65 21 (10)
Sävehof 22 (13)
Sävehof var i sin 13 raka SM-final för att ta sig tillbaka upp högst på tronen och visa att förra årets finalförlust var ett tillfälligt felsteg. På torsdagen kunde de på nytt titulera sig svenska mästare.
Ida Odén gjorde sin sista match i en evighets lång karriär i Sävehof. I sin sista match gjorde hon bara två mål, men de var guldvärda.
Sävehof öppnade också starkast och H65:s målvakt Jannike Wiberg hade svårt att få tag i bollarna. I den första halvleken hade hon bara två räddningar och de regerande mästarna hade svårt att få igång sitt kontringsspel och fick kämpa mycket i uppställt spel. H65 hamnade tidigt i ett fyramålsunderläge, 2–6, och var visserligen ikapp vid 7–7, men tappade åter närkontakten och låg under med 10-13 i halvtid.
I den andra halvleken stämde samspelet bättre mellan Jannike Wiberg och försvaret och H65 kunde på nytt gå ikapp. 12 minuter in i andra halvleken kontrade Emma Rask in 14-14 och fick större delen av de drygt tusen tillresta från skrika ut ett jubel som gav känsla av segervittring.
Med kvarten kvar gick H65 upp i ledning för första gången i matchen, 16-15, när Mikaela Mässing skickade in dagens sjätte mål
Samtidig började Jannike Wiberg rada upp räddningar och H65-tränaren Ola Månsson började utnyttja sju-mot-sex-spel med blandat resultat. Lagen följdes åt fram till slutminuten där Ida Gullberg satte 21-20 för H65 och Emma Fernis 21-21 på straff för Sävehof.
I matchen sista H65-anfall missade Emma Lindqvist sitt avslut och i matchens sista sekund kunde Ida Odén avgöra finalen med ett genombrott. Målet i matchens sista sekund gav 22–21.
Gå till toppen