Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Persson fick inte sitt drömavslut

Efter sju år i klubben skulle han kröna karriären med ett guld. Så blev det inte för Linus Persson. Hans knä höll men HK Malmö föll. "Vi orkade inte helt enkelt", tyckte han efter förlängningsförlusten i SM-finalen.

Linus Persson blev bäste målskytt i HK Malmö i sin sista match för klubben.Bild: CARL SANDIN
På onsdagens träning fick han en smäll på sitt knä som var nära att äventyrade spel i SM-finalen.
Men på matchdagen hade Linus Persson säkrat upp med ett skydd på sitt knä och gick för fullt.
– Det gjorde ont, men det var bara att bita ihop. Det är inte så ofta som man spelar en SM-final, sa han.
Med sex mål under ordinarie tid var Linus Persson den som ledde Malmös offensiv. När HK Malmö hade skaffat sig ett läge att avgöra matchen vid ställning 20-20 och 12 sekunder kvar var det storskytten som skulle sättas upp i det sista avslutet.
– Vi la upp ett spel där jag skulle kliva och blev jag fri skulle jag ta det annars skulle jag släppa till Anton [Blickhammar], men det kändes som tiden gick jäkligt snabbt, sa han.
Det blev inget riktigt avslut och matchen gick till förlängning efter 20-20. En förlängning där Kristianstad orkade mest och avgjorde, 23–22.
I sommar flyttar Linus Persson till franska Ivry Paris för proffspel. Efter sju år i klubben har han varit med på en fantastisk resa som kunde krönts med ett guld.
– Det är kul att vi kunde ta oss till final, men nu är det bara surt.
– Vi var nära. Vi utmanar och tar det till en förlängning. Det var småsaker som gjorde att vi förlorade idag, sa han.
Malmöstjärnan Fredrik Petersen kom aldrig riktigt in i matchen och var besviken på sin egen insats.
180510 HK Malmös Fredrik Petersen och Binai Aziz försvarar mot Kristianstads Albin Lagergren under SM-finalen i Handbollsligan mellan Kristianstad och HK Malmö den 10 maj 2018 i Göteborg.Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_351Bild: CARL SANDIN
– En riktig pissematch från min sida. Hade jag bara gjort en match på min normala nivå hade vi vunnit det här.
Han hade två avslut och noll mål och det blev inte en match där Fredrik Petersen fick ut mycket av sitt spel. Kontringsmöjligheterna var lätt räknade liksom kantavsluten
– Men jag skulle ändå kunna blanda mig i matchen på ett annat sätt. Jag kräver mer av mig än det som vi fick ut idag, sa han.
Han har kontrakt med HK Malmö ytterligare två säsonger, men specificerade inte någon målsättning direkt efter finalförlusten, 22–23.
– Vi tappar några spelare och får några nya. Vi får se om det bli blir etta eller åtta nästa säsong. Idag är det ett stort grattis till Kristianstad – ett fantastiskt lag, fantastiska fans och en fantastisk tränare. De är väl värda detta.
Gå till toppen