Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Räkna med nya tuffa dueller: ”Kan skilja på person och sak”

Jonas Olsson jagar sin första stora titel, så räkna med nya tuffa dueller med kompisen Markus Rosenberg i cupfinalen.
– Vi kan skilja på person och sak, försäkrar Djurgårdens lagkapten.

Jonas Olsson har ett utgående kontrakt med Djurgården och jagar sin första titel i cupfinalen. "Det är en stor match för mig", säger han.
Jonas Olsson satte ett knä i ryggen på en liggande Markus Rosenberg, som en stund senare svarade med att skjuta en boll mot en liggande Jonas Olsson.
Matchen i matchen var glödhet mellan de båda lagkaptenerna när Malmö FF slog Djurgården med 1–0 i det senaste allsvenska mötet på Stadion, där Jonas Olsson blev utvisad.
Läs mer: Skåningen efter förlusten mot MFF: ”Gör alltid ont att höra dem sjunga segersång”
Efteråt skakade de hand och skrattade åt duellerna.
– Jag tror vi är ganska lika på planen, vi ger och tar, och när man är på planen så gör viljan att vinna ibland att man går över gränsen, säger Jonas Olsson.
Läs mer: 29 år av cupfrossa mot 13 år av titeltorka
Båda har hunnit fylla 35 år och har en lång historia ihop. Lagkamrater i A- och U21-landslaget samt engelska West Bromwich. Men också motståndare som unga framtidsmän i MFF respektive Landskrona Bois, sedan även i holländska ligan där de spelade för Ajax respektive NEC Nijmegen.
Och Jonas Olsson har den största beundran för Markus Rosenberg.
– En fantastisk spelare som hela tiden också förnyar sig. Duktig på att anpassa sig och sitt spel efter sin ålder, från att främst ha varit en löpvillig forward i djupled till att bli mer av en uppspelspunkt och spelfördelare, säger Jonas Olsson.
Men "Mackan" kan räkna med tuffa dueller i cupfinalen.
– På planen är han en väldigt duktig fotbollsspelare som jag ska göra mitt bästa för att förhindra att göra mål, konstaterar Jonas Olsson.
– Det har varit lite tjuvknep ibland, men aldrig några situationer där vi kunnat skada varandra, det är så fotboll ska vara, sedan går det över gränsen ibland och det gjorde det kanske i Malmö, men det måste också finnas plats för det.
En cuptitel skulle betyda mycket för båda lagen som sladdar lite i allsvenskan.
– Ett ypperligt tillfälle att vända den här säsongen till något positivt, säger Jonas Olsson.
Själv jagar han sin första stora titel i det som kan bli hans sista säsong som fotbollsspelare, kontraktet med Djurgården går ut till hösten.
– Jag har haft en lång och fin karriär som jag är väldigt stolt över, men någonstans, när du tittar tillbaka och inte har några titlar, så känns det ändå på något sätt ofullständigt, så detta är en stor match för mig, säger Jonas Olsson.
Fakta

Jonas Olsson

Ålder: 35 år.

Position: Mittback:

Elitklubbar: Landskrona Bois 2003-05, NEC Nijmegen 2005-08, West Bromwich 2008-17, Djurgården 2017-18.

Meriter: 25 A-landskamper (1 mål) 2010-15, EM-spelare 2012, 19 U21-landskamper (1 mål) 2003-05, tvåa i engelska andraligan Championship med West Bromwich 2010.

Gå till toppen