Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storskytten hoppas på spel i finalen

Oron spred sig i HK Malmö när stjärnan Linus Persson dök i golvet på sista träningen inför SM-finalen. Efteråt fanns dock gott hopp om spel. – Det ska mycket till om han ska kasta in handduken, säger Malmötränaren Stian Tönnesen.

Beskedet om Linus Persson kom på kvällen och han ska vara redo för spel enligt tränaren Stian Tönnesen.Bild: MATHIAS BERGELD
Det återstod bara enstaka minuter av träningen när HK Malmö tränade några anfallskombinationer och Linus Persson kolliderade med försvarsspelaren Kassem Awad. HK Malmös vassa storskytt vred sig i plågor och fick omgående medicinsk hjälp på planen och togs in i omklädningsrummet för en undersökning.
När han kom ut en stund senare var han optimistisk om spel i SM-finalen mot Kristianstad på torsdagen.
– Jag fick en smäll över mitt knä och lår och det kändes inte alls bra. Han träffade både på mitt knä och någon mjukdel. Det är fortfarande ömt, men det har lagt sig en aning nu, sa han och var själv bestämd med att det med största sannolikhet inte skulle äventyra spel på torsdagen.
För Linus Persson skulle det vara tufft besked att inte få spela finalen. Efter att ha spelat i klubben under sju år känns det som ett värdigt avslut att för avsluta med en SM-final innan han lämnar för proffslivet i Paris.
Stian Tönnesen var sent på onsdagen optimistisk efter att han fått besked efter en läkarundersökning på spelarhotellet i Göteborg.
Inget sägs vara skadat och det är bara smärtan som avgör om Linus Persson klarar att spela.
– Linus är tuff av sig och det ska mycket till om han ska kasta in handduken.
– Det senaste är att det inte finns något som är sönder. Mina förhoppningar är att han ska spela, men det är något som vi får se imorgon. Det är inget som går att svara på innan dess.
För Stian Tönnesen blir finalen i Scandinavium en häftig avslutning på en säsong där HK Malmö gång på gång blivit historiska – bland annat efter en andraplats i ligan och sedan avancemang både till semifinal och final i slutspelet.
– Nu var vi alla fått 100 ryggdunkningar var den senaste veckan och alla säger grattis, grattis, men jag hoppas och tror att vi fortfarande är hungriga och inte är nöjda med att stå i en final. Vi ska vara med och spela om pokalen också.
Malmötränaren lyfter – precis som spelarna själva – fram en starkt sammansvetsad grupp med en stor spännvid i ålder och erfarenhet som ett framgångsrecept. 40-årige målvaktsveteranen Dan Beutler är nära på dubbelt så gammal som kollegan Kristian Sæverås, 21 år.
– Dan och Fredrik [Petersen] har varit med och spelat många finaler och det är viktigt. Det finns ett gäng som är mellan 24 och 26 år som gör sin första final och då har det bra att ha dem som kan komma med lite goa tips.

Spelarna som gör sista matchen

Linus Persson, Ivry Paris
Hampus Nygren, Lugi
Kristian Sæverås, Ålborg
Emil Möllerström, Ankaret
Patrik Kvalvik, slutar
Spelare som ansluter i höst:
Hampus Olsson, Karlskrona
Robin Paulsen Haug,
Otto Lagerquist, Lugi
Magnus Persson, Alingsås
Gå till toppen