Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Unga liberaler i protest mot permanent staket på Hyllie station

Med blodiga kläder och plakat genomförde ett tiotal medlemmar i Liberala ungdomsförbundet på fredagen en aktion i protest mot att staketen på Hyllie station blir permanenta.
– Blodet är en symbol för alla människor som inte kunnat ta sig till Sverige på grund av migrationspolitiken, säger Frida Jansson, ordförande för Liberala ungdomsförbundet i Skåne.

Blodiga kläder hängdes upp på staketet, och med plakat protesterade Liberala ungdomsförbundet mot att gränskontrollerna förlängs. Aktionen leddes av Skåne-ordföranden Frida Jansson (i orange jacka) och riksordföranden Joar Forsell (i svart jacka).Bild: Patrick Persson
Aktionen var en protest mot regeringens beslut att förlänga gränskontrollerna, och att det byggs ett fast staket på perrongen i Hyllie.
Läs också Gränskontrollerna i Hyllie blir allt mer permanenta
– Det är en lite töntig symbolpolitik som tyder på att man vill hålla Sverige stängt. Det ser vi ganska allvarligt på, säger Frida Jansson.
”Blodet är en symbol för alla människor som inte kunnat ta sig till Sverige på grund av migrationspolitiken”, säger Frida Jansson.Bild: Patrick Persson
Liberalernas aktion gick lugnt till, men fick flyttas när ordningsvakter på perrongen sa till demonstranterna att flytta på sig då de stod för nära spåren.
Sedan den 12 november 2015 är Hyllie station en så kallad gränsstation. Där utför gränspolisen ”inre gränskontroller”, alltså kontroller vid en av EU:s inre nationsgränser. I början av maj beslutade regeringen att kontrollerna ska förlängas i ytterligare sex månader.
Aktionen fick flyttas när ordningsvakter tyckte att den befann sig för nära spåren.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen