Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Knivhotande kvinna häktad

Den kvinna som misstänks ha knivhotat barn och vuxna på en lekplats på Möllevången på torsdagskvällen, häktades på lördagen.

Brottsrubriceringen är åtta fall av grovt olaga hot och ett fall av misshandel.
Kvinnan dök upp på en lekplats på Möllevången på torsdagskvällen. I handen hade hon en stor kökskniv som hon hotade barnen med. Både barn och vuxna flydde lekplatsen. Till slut sparkades kvinnan ner av en granne.
Läs också Knivbeväpnad kvinna hotade barn och vuxna – en person skadad
Kvinnan misstänktes först för flera mordförsök, men vid häktningsförhandlingen i Malmö tingsrätt hade brottsrubriceringen ändrats att hon är häktad på sannolika skäl för olaga hot och misshandel.
– Kvinnan medger stora delar av händelseförloppet. Men åklagaren vill inte gå in på fler detaljer för utredning pågår, säger Karl Jigland på åklagarmyndighetens presstjänst.
Åtta barn och minst tre vuxna är i nuläget registrerade hos polisen som brottsoffer för kvinnan. Det yngsta barnet är fyra år.
Åtal eller begäran om omhäktning ska lämnas in hos tingsrätten senast den 25 maj.
Gå till toppen