Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Läkare krävs på miljoner av regionen

Läkaren har vägrat skicka in tidböcker och tvingas nu betala tillbaka 13 miljoner kronor. Arkivbild.Bild: Cleis Nordfjell/TT
En privatpraktiserande läkare i Skåne som vägrat skicka in tidböcker till Region Skåne krävs nu på 13 miljoner kronor, skriver Kristianstadsbladet.
Läkaren är psykiatriker och har varit kritisk mot regionens granskningar av psykoterapi. Eftersom han inte inkommit med de tidböcker som regionen begärt krävs han nu på samtliga utbetalda ersättningar för den tid som granskningen avser, från 2008 till 2018.
Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning skriver i beslutet att han inte längre har rätt att bedriva verksamhet enligt lagen om läkarvårdsersättning, och han kommer i framtiden inte att få någon ersättning för utfört arbete.
Regionen kommer även att skicka en anmälan till Ivo (Inspektionen för vård och omsorg) om att läkaren har omöjliggjort granskning.
Gå till toppen