Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Folkets park söker marockan och tysk – ska representera sitt land under VM

Kommer du från Marocko, Tyskland, Australien eller Japan? Älskar du Sydkoreansk popmusik eller klappar ditt hjärta extra för det franska köket? Då kan du få representera ditt land när Folkets park visar fotbolls-VM i sommar. Parken hittade snabbt Malmöbor med koppling till Danmark och Iran – men drygt hälften av länderna saknar fortfarande representant.

Rosen i Folkets park.Bild: Johan Pihlemark
Den 14 juni drar fotbolls-VM för herrar igång och i Folkets park visas matcherna på flera ställen.
Moriskans visar alla matcher i sin trädgård. På Parktorget visas alla Sveriges matcher, semifinalerna och finalen – och i samband med det håller skådespelaren Cornelius Löfmark i ”Studio Glasnost” där de spelade länderna ska presenteras bland annat genom sin kultur, mat och musik.
Läs också VM ska synas och höras i parken
Därför vill Folkets park nu få tag på representanter från alla de deltagande länderna.
– Att ha med Malmöbor i vår marknadsföringskampanj är ett sätt för oss att skapa ett engagemang kring arrangemanget och förhoppningsvis nå ut till ännu fler, och ett fantastiskt sätt att visa upp Malmös mångfald, säger Felicia Fredriksson, verksamhetsledare för Folkets park.
Vad ska man göra som landrepresentant?
– Man blir en del av vår marknadsföringskampanj och representerar landet. Sedan får representanterna en speciell plats under visningarna, de får ett litet VIP-område där de kan titta på matcherna.
– Vår konferencier, Cornelius Löfmark, kommer att intervjua personerna, och materialet sprids i samband med arrangemanget. Sedan hoppas vi att få till intervjuer med landsrepresentanterna på plats i parken innan visningarna också.
Felicia Fredriksson, verksamhetsledare för Folkets park.Bild: Viktor Holm
Folket park har sökt folk till projektet i ungefär tre veckor och hittills hittat representanter till 15 av de 32 VM-lagen. Det innebär att 17 representanter kvarstår, bland annat för Marocko, Nigeria, Australien, Japan, Sydkorea, Brasilien och Frankrike.
– Vi trodde nog att det skulle vara lite enklare än vad det faktiskt har varit, säger Felicia Fredriksson.
Varför tror du att det har varit svårt att hitta folk?
– Jag tror att folk kanske tänker att det är mer komplicerat än det är, man ska egentligen bara säga några korta ord om landet man representerar och själva inspelningen tar inte mer än tjugo minuter.
Det finns inga speciella krav på representanterna. Man behöver inte själv komma från landet – utan man kan ha en koppling på något annat sätt. Och så är det såklart en fördel om man gillar fotboll.
Vad har de representanter ni redan har fått in för koppling till sitt land?
– De flesta kommer från landet, men det är också flera som har en annan anknytning. De kanske har bott där ett tag eller har familj och vänner i landet, säger Felicia Fredriksson.
Om man är intresserad av att bli landsrepresentant under fotbolls-VM så kan man mejla till folketspark@malmo.se.
Fakta

Här är länderna som Folkets park söker representanter från

Marocko

Nigeria

Senegal

Tunisien

Australien

Japan

Saudiarabien

Sydkorea

Belgien

Frankrike

Serbien

Tyskland

Costa-Rica

Mexiko

Panama

Brasilien

Argentina

Gå till toppen