Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Resor

Ikaria – Greklands ovanligaste ö

Om det är all inclusive och barnklubbar man vill ha på semestern är Ikaria helt fel ö. Det som finns är bergsgetter, vattenfall, höga berg, djupa, gröna dalar – och en öronbedövande tystnad. Ikaria liknar ingen annan grekisk ö.

Många stränder på Ikaria är svåra att ta sig till, de kräver ofta vandringskängor och starka ben. Men till vissa stränder går det badbåtar.Bild: Shutterstock
Ikaria är en av Greklands mest säregna öar. Här vilar en alldeles särskild stämning. Doften av timjan, salvia och lavendel ligger tung och cikadorna skriker sig hesa. Tempot är lugnt, för att inte säga makligt. Invånarna i flera byar, främst Christos Raches, gör som de själva vill och vänder på dygnet. På dagarna finns inte en katt ute, alla sover. Men efter klockan 18.00 öppnas dörrarna, stolar bärs ut, tanter och farbröder, kvinnor, män och barn strömmar ut på gatorna och musik hörs från tavernorna. Till långt efter midnatt håller butiker, restauranger, ja till och med biblioteket öppet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen